Ricotta- och spenatfylld pasta

16
4
Ricotta- och spenatfylld pasta

Här är ett festligt och väldigt gott recept på ricotta- och spenatfylld pasta. Du fyller lasagneplattor med spenatröra och till det gör du en ljuvlig sås med bland annat svamp, vitt vin och dijonsenap och gratinerar i ugn med riven parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Ricotta- och spenatfylld pasta

Ingredienser

4 portioner
1 paket färsk lasagnepasta (à 200 g)

Fyllning

500 g fryst bladspenat
400 g ricottaost
1/2 dl riven parmesan
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sås

30 g torkad karljohans- eller blandsvamp (30 g torkad motsvarar ca 300 g färsk svamp)
1 stor klick smör
3 dl grädde
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk socker
2 - 2 1/2 msk torrt vitt vin
1 1/2 dl riven parmesan
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Emma

2007-11-28

Det går att byta ut den färska pastan (och rullandet och skärandet) mot färdiga pastarör. De söta stubbarna är svåra att erhålla då förstås eftersom de är för långsmala för att ställa upp. Den goda smaken behålles och man använder det antal rullar som går åt för att bli av med all fyllning. Blir det rullar över går de att spara till senare tillfälle vilket gör att man slipper tänka på hur mycket färska lasegneplattor som behövs.

Maria

2006-01-04

Det här är en fantastisk rätt! Viktigt att krama ur spenaten, fungerar även med hackad spenat. Gör gärna extra sås, den är himmelsk. Matlagningsgrädde går finfint till såsen om man är rädd för fettet.

Birgitta

2005-01-04

Detta har vi ätit både på buffefordet och som lunch. Alla tycker det är jättegott. Jag använder 2 stora portobellosvampar till såsen.