Här är ett festligt och väldigt gott recept på ricotta- och spenatfylld pasta. Du fyller lasagneplattor med spenatröra och till det gör du en ljuvlig sås med bland annat svamp, vitt vin och dijonsenap och gratinerar i ugn med riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2004
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Emma
2007-11-28Det går att byta ut den färska pastan (och rullandet och skärandet) mot färdiga pastarör. De söta stubbarna är svåra att erhålla då förstås eftersom de är för långsmala för att ställa upp. Den goda smaken behålles och man använder det antal rullar som går åt för att bli av med all fyllning. Blir det rullar över går de att spara till senare tillfälle vilket gör att man slipper tänka på hur mycket färska lasegneplattor som behövs.
Maria
2006-01-04Det här är en fantastisk rätt! Viktigt att krama ur spenaten, fungerar även med hackad spenat. Gör gärna extra sås, den är himmelsk. Matlagningsgrädde går finfint till såsen om man är rädd för fettet.
Birgitta
2005-01-04Detta har vi ätit både på buffefordet och som lunch. Alla tycker det är jättegott. Jag använder 2 stora portobellosvampar till såsen.