Ricotta- och spenatfylld pasta

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
5
Ricotta- och spenatfylld pasta

Här är ett festligt och väldigt gott recept på ricotta- och spenatfylld pasta. Du fyller lasagneplattor med spenatröra och till det gör du en ljuvlig sås med bland annat svamp, vitt vin och dijonsenap och gratinerar i ugn med riven parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Ricotta- och spenatfylld pasta

Ingredienser

4 portioner
1   förp färska lasagneplattor (à 200 g)
olja eller matfett till ugnsformen

Fyllning

500 g  fryst bladspenat
400 g  ricottaost
1/2 dl  riven parmesan
1 msk  olivolja
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Sås

30 g  torkad karljohans- eller blandsvamp (30 g torkad motsvarar ca 300 g färsk svamp)
2 msk  smör
3 dl  grädde
1 msk  soja
1 msk  dijonsenap
1 tsk  strösocker
2 - 2 1/2 msk  torrt vitt vin
1 1/2 dl  riven parmesan
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott. Lagat detta i flera år med färska lasagneplattor från ICA MAXI. Nu senast stode det ”naturella” lasagneplattor. De var helt värdelösa-inte en enda gick att rulla. De var mitt mellan förpackningsdag-bäst före också så de torde inte vara för gamla /Susanne

Susanne

2024-02-20

Hej Susanne! Vi vet inte varför plattorna var svåra att rulla ihop. Ett tips är att doppa plattorna snabbt i lite ljummet vatten innan de rullas ihop. Vi har skrivit in det i receptet nu och förhoppningsvis underlättar det vid tillagningen. Hoppas du vågar prova att göra receptet igen. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-02-21

Det går att byta ut den färska pastan (och rullandet och skärandet) mot färdiga pastarör. De söta stubbarna är svåra att erhålla då förstås eftersom de är för långsmala för att ställa upp. Den goda smaken behålles och man använder det antal rullar som går åt för att bli av med all fyllning. Blir det rullar över går de att spara till senare tillfälle vilket gör att man slipper tänka på hur mycket färska lasegneplattor som behövs.

Emma

2007-11-28

Det här är en fantastisk rätt! Viktigt att krama ur spenaten, fungerar även med hackad spenat. Gör gärna extra sås, den är himmelsk. Matlagningsgrädde går finfint till såsen om man är rädd för fettet.

Maria

2006-01-04

Testa liknande recept

Cannoli
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tortellini med ricottaost
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad zucchini med ricotta, pistage och balsamvinäger
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Crostini med ricotta
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fyllda pastakuddar med ricotta, sardeller och oliver
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga