Ricotta- och spenatfylld pasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ricotta- och spenatfylld pasta

Här är ett festligt och väldigt gott recept på ricotta- och spenatfylld pasta. Du fyller lasagneplattor med spenatröra och till det gör du en ljuvlig sås med bland annat svamp, vitt vin och dijonsenap och gratinerar i ugn med riven parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllningen: Tina, krama ur och grovhacka spenaten. Blanda med ricotta, parmesan och olivolja. Krydda.
  2. Skär lasagnepastan i 6 bitar. Bre fyllningen jämnt över pastaplattorna (som inte behöver förkokas). Rulla ihop. Lägg pastarullarna i en smord ugnssäker form. Det går också att dela rullarna i mindre bitar före gratineringen.
  3. Såsen: Lägg den torkade svampen i blöt i 10 minuter. Smält smöret i en panna. Lägg i den urkramade svampen, grädden, sojan, senapen och sockret. Låt koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka till sist av med vin, salt och nymalen svartpeppar.
  4. Häll såsen på pastan, strö över osten och gratinera pastan i 25 minuter i 225°C.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket färsk lasagnepasta (à 200 g)
Fyllning
  • 500 g fryst bladspenat
  • 400 g ricottaost
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Sås
  • 30 g torkad karljohans- eller blandsvamp (30 g torkad motsvarar ca 300 g färsk svamp)
  • 1 stor klick smör
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 2 1/2 msk torrt vitt vin
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan