Ricotta- och spenatfylld pasta

Här är ett festligt och väldigt gott recept på ricotta- och spenatfylld pasta. Du fyller lasagneplattor med spenatröra och till det gör du en ljuvlig sås med bland annat svamp, vitt vin och dijonsenap och gratinerar i ugn med riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Ingredienser
4 portioner
1 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
olja eller matfett till ugnsformen
Fyllning
500 g fryst bladspenat
400 g ricottaost
1/2 dl riven parmesan
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sås
30 g torkad karljohans- eller blandsvamp (30 g torkad motsvarar ca 300 g färsk svamp)
2 msk smör
3 dl grädde
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk strösocker
2 - 2 1/2 msk torrt vitt vin
1 1/2 dl riven parmesan
salt
peppar
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott. Lagat detta i flera år med färska lasagneplattor från ICA MAXI. Nu senast stode det ”naturella” lasagneplattor. De var helt värdelösa-inte en enda gick att rulla. De var mitt mellan förpackningsdag-bäst före också så de torde inte vara för gamla /Susanne
Susanne
2024-02-20Hej Susanne! Vi vet inte varför plattorna var svåra att rulla ihop. Ett tips är att doppa plattorna snabbt i lite ljummet vatten innan de rullas ihop. Vi har skrivit in det i receptet nu och förhoppningsvis underlättar det vid tillagningen. Hoppas du vågar prova att göra receptet igen. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-02-21Det går att byta ut den färska pastan (och rullandet och skärandet) mot färdiga pastarör. De söta stubbarna är svåra att erhålla då förstås eftersom de är för långsmala för att ställa upp. Den goda smaken behålles och man använder det antal rullar som går åt för att bli av med all fyllning. Blir det rullar över går de att spara till senare tillfälle vilket gör att man slipper tänka på hur mycket färska lasegneplattor som behövs.
Emma
2007-11-28Det här är en fantastisk rätt! Viktigt att krama ur spenaten, fungerar även med hackad spenat. Gör gärna extra sås, den är himmelsk. Matlagningsgrädde går finfint till såsen om man är rädd för fettet.
Maria
2006-01-04