Tortellini med broccoli och smörig salvia

12
1 Klimatsmart
Tortellini med broccoli och smörig salvia

Smörfriterad salvia lyfter vilken rätt som helst! Här är det färsk, ostfylld tortellini i sällskap av broccoli och pecorino som får en härlig touch av det smakrika salviasmöret. Laga den här rätten när du vill lyxa till det, utan att för den sakens skull krångla till det.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Tortellini med broccoli och smörig salvia

Ingredienser

2 portioner
25 g
smör
1
kruka salvia
1
broccoli (250 g)
1 msk
olivolja
1/2 tsk
flingsalt
1
paket färsk ostfylld tortellini (250 g)
1 dl
riven pecorinoost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Adabelle

2020-03-02

Jättegott! Dock extremt optimistisk att säga att detta ska räcka till 4 portioner, gjorde dubbelt och det räckte till knappt 3 portioner

Redaktionen ICAse

2020-03-04

Hej Adabelle! Kul att höra att du gillade rätten! Tack för att du uppmärksammade portionsstorleken för oss, vi har justerat receptet och skrivit att det är avsett för 2 portioner. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1092 KJ / 261 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 19 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept