Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tortellini med broccoli och smörig salvia

(2)
30 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Smörfriterad salvia lyfter vilken rätt som helst! Här är det färsk, ostfylld tortellini i sällskap av broccoli och pecorino som får en härlig touch av det smakrika salviasmöret. Laga den här rätten när du vill lyxa till det, utan att för den sakens skull krångla till det.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 25 g smör
  • 1 kruka salvia
  • 1 broccoli (250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 paket färsk ostfylld tortellini (250 g)
  • 1 dl riven pecorinoost
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn smöret i en mindre stekpanna, lägg i bladen från salvian i slutet. Låt dem hastigt bli frasiga. Ta upp bladen och låt rinna av på hushållspapper. Spara smöret. 
  2. Skär broccolin i buketter och stammen tunt. Stek ett par minuter i oljan. Krydda med salt och ställ åt sidan.
  3. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och strö över pecorinoosten, den smörstekta salvian, smöret samt broccolin.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1092 kJ / 261 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer