Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Romanesco med senap och salvia

Romanesco eller broccoli som vi ofta kallar det kokas och smaksätts sedan med en marinad av senap, salvia, balsamvinäger och peppar. Efter romanescon fått dra sig 30 minuter i marinaden är den färdig att servera med smörstekta salviablad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär romanescon i bitar och koka hastigt i saltat vatten. Blanda en marinad av senap, vinäger och olja. Salta och peppra.
  2. Blanda ner romanescon och salvia i marinaden och låt stå kallt ca 30 minuter.
  3. Garnera gärna med smörstekta, färska salviablad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 romanescohuvud
  • 1 1/2 msk grov senap
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • salvia
Lägg till i inköpslistan