Dilliga torskbiffar med timjanrostade rödbetor
Dessa dilliga torskbiffar med timjanrostade rödbetor är riktiga läckerheter. Låt potatis och rödbetor blandat med timjan bakas i ugn medan du steker biffar av lök, torskfilé, crème fraiche och dill. Servera med kall pepparrotssås och citronklyftor.
Ingredienser
4 portioner
Timjanrostade rödbetor
900 g delikatesspotatis
350 g färska rödbetor
5 timjankvistar
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pepparrotssås
2 dl grekisk yoghurt (10 %)
1 msk riven pepparrot
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm peppar
Torskbiffar
1/2 gul lök
400 g fryst, tinad torskfilé
1/2 dl crème fraiche
1 msk vetemjöl
1/2 kruka hackad dill
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör eller margarin
Till servering
citronklyftor
ev dillvippa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade nog mixat i ett ägg nästa gång för de faller isär när man steker dem.
Jennifer
2024-05-19Biffarna behöver 1/2-1dl ströbröd eller mycket mer mjöl för att fungera.
Anders
2021-03-12Gott blev det men biffarna behöver betydligt mer mjöl eller annat som binder ihop biffarna. Hade nog lagt till minst 3-4 msk mjöl, möjligen lägga till några msk ströbröd också!
Patrik
2020-04-27