Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dilliga torskbiffar med timjanrostade rödbetor

Dessa dilliga torskbiffar med timjanrostade rödbetor är riktiga läckerheter. Låt potatis och rödbetor blandat med timjan bakas i ugn medan du steker biffar av lök, torskfilé, crème fraiche och dill. Servera med kall pepparrotssås och citronklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rödbetor: Dela potatisen på längden. Skala och dela rödbetorna i klyftor. Lägg potatis och rödbetor på en bakpappersklädd plåt. Blanda med timjankvistar, olja, salt och peppar.
  3. Tillaga i mitten av ugnen 25–30 minuter, tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden.
  4. Pepparrotssås: Blanda yoghurt, riven pepparrot och honung. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.
  5. Torskbiffar: Skala och finhacka löken. Skär fisken i grova bitar och pressa ut vätskan. Mixa lök, fisk, crème fraiche, vetemjöl och dill till en slät färs i en matberedare. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 biffar (för 4 port). Stek dem i smör eller margarin ca 3 minuter per sida i en stor stekpanna.
  6. Servera torskbiffarna med de timjanrostade rödbetorna och potatisen, pepparrotssås och citronklyftor. Garnera gärna med dillvippor. 

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med potatismjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, matyoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Förenkla! Fisken kan även delas i 4 bitar, vändas först i ägg och sedan i ströbröd. Stek fiskbitarna gyllenbruna runtom i smör eller margarin i stor stekpanna. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
Timjanrostade rödbetor
  • 900 g delikatesspotatis
  • 350 g färska rödbetor
  • 5 timjankvistar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Pepparrotssås
  • 2 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Torskbiffar
  • 1/2 gul lök
  • 400 g fryst, tinad torskfilé
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 kruka hackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • citronklyftor
  • ev dillvippa
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?