Torskrygg med rödbetor, brynt smör och dill

Torsk med rödbetor och dill ger dig en smakrik och snabblagad måltid. Fisken lagas i ugnen medan potatisen kokas. Bryn smöret i en kastrull och värm de förkokta rödbetorna i det, precis före servering vänder du ner den färska dillen.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2090 KJ / 499 kCal
Fett22 g
Salt2.4 g
Kolhydrater41 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Och jag rev rödbetorna i tjocka strimlor i mandolin och stekte dem vid sidan av istället med dillen under hela tiden fisken va i ugnen. Då blev det mer smak av rödbetor med dill.
Sandra
2025-07-22Hemligheten ligger i det brynda smöret. Det ska inte bli brunt kanske men man måste vänta och smaka av smöret smakar lite kola. Torskryggen perfekt saftig!
Sandra
2025-07-22Lagat igen. Fortfarande ingen aha upplevelse. Kommer inte göra detta igen
Ann-charlotte
2025-06-07