Torskrygg med morotspuré och gremolataolja
Med brynt smör och en nypa vaniljpulver lyfter morotspurén till den pocherade torsken till oanade höjder. En riktig fullträff kort och gott! Vinägersyran i den läckert gröna örtoljan baserad på spenat, persilja och vitlök sitter som en smäck till den milda fisken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
4 portioner
Morotspuré
100 g smör
ca 1 krm vaniljpulver
600 g morötter
1 dl vispgrädde
salt
peppar
Gremolataolja
50 g spenat
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 tsk honung
2 dl kallpressad rapsolja
Ångad torsk
1 1/2 l vatten
1 msk salt
4 bitar torskrygg (à 140 g)
Tillbehör
1 knippe salladslök
Till servering
rucola
ärtskott
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3586 KJ / 857 kCal
Fett77 g
Salt14 g
Kolhydrater14 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Morot med smör,vanilj och grädde - så otroligt gott! Passar så fint till gremolata och salladslök på fisken!Dill behövs inte men några ruccola blad satt fint till! Högsta betyg!
Margareta
2024-08-31Wow, vad gott! Fick jobba lite med smakerna på morotspuren, då den blev alltför smaklös.
Rebecca
2024-01-07Otroligt gott!!
Linda
2023-12-27