Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Torskrygg med morotspuré och gremolataolja

Med brynt smör och en nypa vaniljpulver lyfter morotspurén till den pocherade torsken till oanade höjder. En riktig fullträff kort och gott! Vinägersyran i den läckert gröna örtoljan baserad på spenat, persilja och vitlök sitter som en smäck till den milda fisken.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Morotspuré: Bryn smöret och tillsätt vaniljpulvret.
  2. Skala och skiva morötterna i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet, tillsätt det brynta vaniljsmöret och mixa riktigt slätt med stavmixer. Mixa ner grädden för att få en len konsistens. Salta och peppra efter smak.
  3. Gremolataolja: Mixa spenat, persilja, vitlök, vinäger och honung i en matberedare till en slät massa.
  4. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle så att allt binds. Tillsätt ev 1 msk vatten (för 4 port) om den känns för tjock. Salta och peppra.
  5. Ångad torsk: Koka upp vatten med salt i en vid kastrull. Lägg ner torskryggfiléerna, koka upp i ca 20 sekunder, dra sedan av kastrullen från plattan. Låt stå i 5 minuter med lock på.
  6. Tillbehör: Skär salladslöken tunt och lägg i iskallt vatten. Låt stå till servering.
  7. Till servering: Bred ut ett lager morotspuré på stora tallrikar, lägg på några ruccolablad och en fiskbit.
  8. Ringla över gremolataoljan, strö över salladslöken och garnera gärna med ärtskott och en dillkvist. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättnignsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Morotspuré
  • 100 g smör
  • ca 1 krm vaniljpulver
  • 600 g morötter
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Gremolataolja
  • 50 g spenat
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 dl kallpressad rapsolja
Ångad torsk
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 4 bitar torskrygg (à 140 g)
Tillbehör
  • 1 knippe salladslök
Till servering
  • ruccola
  • ärtskott
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3586 kJ / 857 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer