Torskrygg med morotspuré och gremolataolja

Betyg 3.9 av 5.221 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Torskrygg med morotspuré och gremolataolja

Med brynt smör och en nypa vaniljpulver lyfter morotspurén till den pocherade torsken till oanade höjder. En riktig fullträff kort och gott! Vinägersyran i den läckert gröna örtoljan baserad på spenat, persilja och vitlök sitter som en smäck till den milda fisken.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Torskrygg med morotspuré och gremolataolja

Ingredienser

4 portioner

Morotspuré

100 g smör
ca 1 krm vaniljpulver
600 g morötter
1 dl vispgrädde
salt
peppar

Gremolataolja

50 g spenat
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 tsk honung
2 dl kallpressad rapsolja

Ångad torsk

1 1/2 l vatten
1 msk salt
4 bitar torskrygg (à 140 g)

Tillbehör

1 knippe salladslök

Till servering

rucola
ärtskott
dill

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Morot med smör,vanilj och grädde - så otroligt gott! Passar så fint till gremolata och salladslök på fisken!Dill behövs inte men några ruccola blad satt fint till! Högsta betyg!

    Margareta

  • Wow, vad gott! Fick jobba lite med smakerna på morotspuren, då den blev alltför smaklös.

    Rebecca

  • Otroligt gott!!

    Linda

  • Goda smaker, även om morotspurén blev liiiite för söt för min smak. Därför fyra av fem stjärnor. Minskade något på både smör och grädde.

    Nina

  • Morotspurén blev verkligen supergod! För övrigt en enkel rätt som går att förbereda, passar både till vardag och fest!

    Solveig

  • Mycket god rätt, relativt enkel att tillaga med tanke på hur lyxig den känns. Minskade olja och smör något och blev toppen ändå!

    Olivia

  • Trevligt recept, kommer jag att laga fler gånger. Verkligen gott!! Kul med smaksättningen med vaniljpulver i morotspurén. Jag lade till en bit sötpotatis i purén.

    Marie

  • Det där blev bra. Då maten i stort sett efter förberedelserna gjorde sig själv så blev det en bra vardagsrätt. Jag skulle inte tveka att servera den till gäster på middag. Idag skippade jag gremolatan och kryddade torsken med lite persilja och någon droppe honung. Funkade också.

    Mats

  • Det här är magiskt gott! En favorit här hemma.

    Elin

  • Såå gott!! Rekommenderar verkligen!

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi3586 KJ / 857 kCal
Fett77 g
Salt14 g
Kolhydrater14 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med gubbröra och ärtskott
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Isterband med senapspotatispuré
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gremolatasås
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad torsk i folie
    Betyg 3.6 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pocherad torsk (grundrecept)
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salviagremolata
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad