Torskrygg med krämig risoni, tomat och zucchini
Som en krämig risotto men gjord på risoni är denna gryta som också rymmer både zucchini och kapris. Torsken får rimma med lite salt innan du steker den i smör. Rör ner parmesan i risonin precis innan servering och njut av den goda fisken.
Ingredienser
4 portioner
Fisk
1 förp torskryggfilé (à 420 g)
1/2 tsk salt
25 g smör
1/2 tsk svartpeppar
Sås
3 vitlöksklyftor
1 zucchini (à ca 300 g)
250 g körsbärstomater
1/2 dl kapris
50 g smör
2 msk tomatpuré
5 dl pastavatten
salt
85 g riven parmesan
4 port risoni
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2521 KJ / 602 kCal
Fett23 g
Salt3.4 g
Kolhydrater58 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums, med chilikrydda för lite hetta i grytan.
Marianne
2024-08-13Väldigt gott, men för mycket pastavatten, tomatsåsen blir som soppa. Nästa gång tar jag inte 5 dl.
Annikka
2024-03-26Hej Annikka! Såsen är väldigt soppaktig för att man ska kunna röra ner risonin till en typ att risotto. Men serverar man såsen som den är förstår jag att den blir soppig. Hoppas det blev gott i alla fall! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-28Mycket gott! Precis som föregående talare så minskade jag på risoni storleken - istället för 5 minuter på torsksidorna så tog jag 3 minuter.
Anders
2023-10-21Hej Anders och ni andra som kommenterat mängden pastavatten. Vi har fått svar från receptkreatören och minskat mängden pastavatten från 7 dl till 5 dl men om man gillar "risonirisotton" lösare så kan man späda med lite mer pastavatten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20