Som en krämig risotto men gjord på risoni är denna gryta som också rymmer både zucchini och kapris. Torsken får rimma med lite salt innan du steker den i smör. Rör ner parmesan i risonin precis innan servering och njut av den goda fisken.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risonin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! minskade ner till ca 3 dl pastavatten och till 3 portioner risoni..det räcker gott och väl förhållandevis till resten av ingredienserna.
Eva-lena
2023-08-30Testade detta recept idag och det blev en riktigt lyxig fredagslunch! Hade läst tidigare kommentar så jag var försiktig med pastavattnet. Tog 4 deciliter och det räckte gott och väl (tar nog bara 2-3 nästa gång). Kan dock vara lite annorlunda för mig då jag gjorde receptet med glutenfri pasta.
Annie
2023-08-257 dl pastavatten är nog i överkant. Ta 4 dl och tillsätt resten vid behov. Annars ett superbra recept
Hans
2023-08-15