Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med risonirisotto

Bjud på lite lyx i vardagen med detta recept på lax med krämig risonirisotto. Koka riset i vin och buljong före du rör ner smakrik ost och späd gräslök. Duka upp din varma risotto med den nystekta laxen och krispiga sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs risonin med oljan ett par minuter. Späd med vin och låt det koka in. Koka upp buljongen och håll den varm. Späd med buljongen i omgångar och låt koka ca 15 minuter. Rör då och då.
  2. Skär en skåra mitt i varje laxbit och vik ut den. Stek i matfett ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Koka sockerärterna i saltat vatten 2-3 minuter.
  3. Rör ner ost och gräslök i risonin. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera risotton med stekt lax, sockerärter.

För alla

Kontrollera noga ingrediensförteckningen på såsen. Rätten innehåller mjölkprotein, gluten, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Tips

Servera med färdig kall sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl risoni
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning)
  • 1 1/2 dl riven ost t ex Västerbotten
  • 1 dl skuren gräslök
  • salt och peppar
  • 4 bitar lax à ca 150 g/portion
  • 1 tsk matfett
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2792 kJ / 667 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden