Risonirisotto med champinjoner och sojabönor

Bjud hela familjen på härligt doftande svamp- och bön risonirisotto. Den frästa löken får koka upp tillsammans med buljong för att sedan blandas ihop med risonin. Tillsammans med den stekta svampen, sojabönorna och grana padanoosten blir rätten oemotståndligt krämig och god.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015

Ingredienser
4 portioner
250 g sojabönor
1 dl hackad gul lök
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
3 dl risoni
250 g champinjoner
2 tomater
1 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
100 g grana padano
Gör så här
00:11:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2049 KJ / 488 kCal
Fett19 g
Salt3.7 g
Kolhydrater52 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekte vitlök med champinjonerna och sojabönorna samt tillsatt jag både citronzezt och citronsaft när allt var klart!
Celina
2024-01-15En riktig matlådefavorit denna. Jag visste inte vad risoni var när jag skulle göra denna och köpte därför vanligt risottoris. Det blev så bra att jag aldrig gjort den med risoni , koktiden blir lite längre men så jävla gott !
Kajsa
2023-05-17Sååå gott och enkelt! Hade i vitlök som fick fräsa med svampen, och lite chili och persilja som pricken över i. Fem stjärnor! Risoni är underskattat.
Camilla
2022-05-11