Pasta med körsbärstomater och getost

2
0
Pasta med körsbärstomater och getost

Snabblagad och smakrik pasta där den stora rigatonipastan passar extra bra. Ta gärna körsbärstomater med olika färger så blir pastan vacker på tallriken. Stora vita bönor, getost och mandlar gör rätten komplett.

Pasta med körsbärstomater och getost

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
4 port pasta (gärna rigatoni)
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater (gärna blandade färger)
1/2 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
2 msk torkad dragon
ca 2 dl pastavatten
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
130 g getost
100 g saltrostade mandlar
65 g rucola

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2745 KJ / 656 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden