Pasta med körsbärstomater och getost
Snabblagad och smakrik pasta där den stora rigatonipastan passar extra bra. Ta gärna körsbärstomater med olika färger så blir pastan vacker på tallriken. Stora vita bönor, getost och mandlar gör rätten komplett.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
4 port pasta (gärna rigatoni)
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater (gärna blandade färger)
1/2 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
2 msk torkad dragon
ca 2 dl pastavatten
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
130 g getost
100 g saltrostade mandlar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2745 KJ / 656 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte bönorna till sojabönor och ruccola mot grönkål. Det blev supergott. Lätt och snabbt men lyxig känsla!
Bella
2024-03-14Bytte bönorna till sojabönor och ruccola mot grönkål. Det blev supergott. Lätt och snabbt men lyxig känsla!
Bella
2024-03-14