Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

Betyg 3.1 av 5.94 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

En velouté är en klassisk fransk sås, som en béchamelsås fast med en fond eller buljong istället för mjölk. Tillsammans med torskens stora lameller lägger den sig fint på tungan. Ställ gärna in ugnen på ånga om din har en sån funktion, så blir torsken extra mjäll och saftig!

Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

Ingredienser

4 portioner

Kål

600 g färsk blomkål
4 dl mjölk
1/2 grönsaks- eller kycklingbuljong
salt
vitpeppar
400 g färsk romanesco
2 msk olivolja

Torsk

ca 500 g torskrygg
salt
1 msk matolja

Hummervelouté

50 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl hummerbuljong (från koncentrat eller egengjord)
1 dl grädde
salt

Gör så här

00:02:00
00:03:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett34.5 g
Salt2.67 g
Kolhydrater16 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pocherad torsk (grundrecept)
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad