Torskrygg med grillad citrus, parmachips och grön pesto
Den här torskryggen grillas på indirekt värme tillsammans med förgrillade grönsaker som fänkål, citron och vitlök. Torskryggen serveras tillsammans med grillade parmachips och grön pesto med Västerbottensost, som sätter både färg och smak.
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål (1 fänkål delad i 4 bitar)
2 halverade citroner
1 hel färsk vitlök (1 vitlök delad i 4 delar)
olivolja
salt
peppar
700 g torskrygg
smörpapper
1 pkt parmaskinka
grillfolie
Grön pesto
150 g riven Västerbottensost
1 kruka basilika
1/2 knippe persilja
2 vitlöksklyftor
30 g valnötter eller skållad och skalad sötmandel
1 dl olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2261 KJ / 540 kCal
Fett45.2 g
Salt5 g
Kolhydrater6.7 g
Protein25.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott och enkelt! Grillade grönsaker och skinka i ugnen och det gick utmärkt. Serverade hel ugnsstekt färskpotatis till. Gör nog dubbel sats av peston nästa gång. Fruktansvärt god. (Använde lagrad prästost i brist på Västerbottenost, gick lika bra!)
Carola
2021-07-20