Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Torskrygg med grillad citrus, parmachips och grön pesto

Den här torskryggen grillas på indirekt värme tillsammans med förgrillade grönsaker som fänkål, citron och vitlök. Torskryggen serveras tillsammans med grillade parmachips och grön pesto med Västerbottensost, som sätter både färg och smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla fänkål, citron och vitlök med olivolja. Salta, peppra och grilla ca 5 minuter till fin färg.
  2. Krydda torskryggsbitarna och lägg tillsammans med de förgrillade grönsakerna på smörpapper. Vik in kanterna ordentligt. Grilla på indirekt värme, d v s vid sidan av glöden, ca 20 minuter.
  3. Ha grillen på omkring 100–125 °C. Grilla parmaskinkan på indirekt värme på grillfolie ca 15 minuter och låt torka till chips på hushållspapper.
  4. Grön pesto: Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer till en slät pesto.
  5. Servera den nygrillade torsken med parmachips och grön pesto.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.

Recept och bild från Västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål (1 fänkål delad i 4 bitar)
  • 2 halverade citroner
  • 1 hel färsk vitlök (1 vitlök delad i 4 delar)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 700 g torskrygg
  • smörpapper
  • 1 pkt parmaskinka
  • grillfolie
Grön pesto
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 knippe persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 30 g valnötter eller skållad och skalad sötmandel
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2261 kJ / 540 kCal