Torskrygg med grillad citrus, parmachips och grön pesto

21
1
Torskrygg med grillad citrus, parmachips och grön pesto

Den här torskryggen grillas på indirekt värme tillsammans med förgrillade grönsaker som fänkål, citron och vitlök. Torskryggen serveras tillsammans med grillade parmachips och grön pesto med Västerbottensost, som sätter både färg och smak.

Torskrygg med grillad citrus, parmachips och grön pesto

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål (1 fänkål delad i 4 bitar)
2 halverade citroner
1 hel färsk vitlök (1 vitlök delad i 4 delar)
olivolja
salt och peppar
700 g torskrygg
smörpapper
1 pkt parmaskinka
grillfolie

Grön pesto

150 g riven Västerbottensost
1 kruka basilika
1/2 knippe persilja
2 vitlöksklyftor
30 g valnötter eller skållad och skalad sötmandel
1 dl olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.Recept och bild från Västerbottensost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Carola

2021-07-20

Jättegott och enkelt! Grillade grönsaker och skinka i ugnen och det gick utmärkt. Serverade hel ugnsstekt färskpotatis till. Gör nog dubbel sats av peston nästa gång. Fruktansvärt god. (Använde lagrad prästost i brist på Västerbottenost, gick lika bra!)

Näringsvärde per portion

Energi 2261 KJ / 540 kCal
Fett 45.2 g
Salt 5 g
Kolhydrater 6.7 g
Protein 25.9 g
Läs mer om näringsvärden