Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche
Fisk fungerar alldeles utmärkt ihop med – fisk. Torsk med ansjovis, dill och crème fraiche är ett fint sommarrecept för den hungrige. Du ”bakar” fisken i folieark på grillen och serverar med svensk färskpotatis.
Ingredienser
4 portioner
1 kruka dill
125 g salladslök
4 bitar torskrygg (à ca 150 g)
4 dubbla ark grillfolie
salt
svartpeppar
1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
2 dl crème fraiche
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1905 KJ / 455 kCal
Fett21 g
Salt2.61 g
Kolhydrater31 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott
Mona
2023-06-29Kan man göra dem i vanlig ugn så fall hur många grader
Bo
2020-09-10Hej Bo! Just det här receptet har vi inte provlagat i ugnen men det generellt så går det att göra fiskpaket i ugnen. Tillaga torsken i 200°C i ca 15 minuter eller tills torskens innertemperatur är ca 56°C. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-11Underbart gott! Kan även ha pressad potatis till.
Ann-christin
2020-01-24