Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

Fisk fungerar alldeles utmärkt ihop med – fisk. Torsk med ansjovis, dill och crème fraiche är ett fint sommarrecept för den hungrige. Du ”bakar” fisken i folieark på ca 56 grader i cirka 15 minuter. Servera med svensk färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär dillen grovt. Ansa och strimla salladslöken fint.
  2. Lägg torskbitarna på varsitt folieark, krydda med salt och peppar.
  3. Fördela ansjovisfiléer, dill och salladslök på torskbitarna, häll också på ansjovisspadet. Klicka på crème fraichen.
  4. Vik ihop foliearken till paket. Grilla dem på indirekt värme tills torskens innertemperatur är ca 56°C, ca 15 minuter.
  5. Till servering: Servera gärna med färskpotatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka dill
  • 125 g salladslök
  • 4 bitar torskrygg (à ca 150 g)
  • 4 dubbla ark grillfolie
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 2 dl crème fraiche
Till servering
  • kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1905 kJ / 455 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept