Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

4
2
Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

Fisk fungerar alldeles utmärkt ihop med – fisk. Torsk med ansjovis, dill och crème fraiche är ett fint sommarrecept för den hungrige. Du ”bakar” fisken i folieark på grillen och serverar med svensk färskpotatis.

Skriv ut
Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

Ingredienser

4 portioner
1
kruka dill
125 g
salladslök
4
bitar torskrygg (à ca 150 g)
4
dubbla ark grillfolie
-
salt
-
svartpeppar
1
ask ansjovisfiléer (à 100 g)
2 dl
crème fraiche

Till servering

kokt färskpotatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Bo

2020-09-10

Kan man göra dem i vanlig ugn så fall hur många grader

Redaktionen ICAse

2020-09-11

Hej Bo! Just det här receptet har vi inte provlagat i ugnen men det generellt så går det att göra fiskpaket i ugnen. Tillaga torsken i 200°C i ca 15 minuter eller tills torskens innertemperatur är ca 56°C. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

Ann-christin

2020-01-24

Underbart gott! Kan även ha pressad potatis till.

Näringsvärde per portion

Energi 1905 KJ / 455 kCal
Fett 21 g
Salt 2.61 g
Kolhydrater 31 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept