Torskrygg med aioli

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
4
Torskrygg med aioli

Här har du en pålitlig och rustik middagsrätt. Goda smaker i perfekt kombination. Torskrygg, ägg och primörpotatis. Senapsaiolin ger fisken det där lilla extra.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Torskrygg med aioli

Ingredienser

4 portioner
4 hel- eller halvtinade bitar av styckfryst torsk eller hokirygg
1 msk olivolja
4 ägg
2 dl aiolisås (se receptet nedan)
1/2 kg primörpotatis
flingsalt
en god blandad sallad till servering

Catherines dunderaioli

1 krm fransk senap
1 - 2 skalade och hackade vitlöksklyftor
2 äggulor
1 1/2 dl olja
salt
vitpeppar
1 tsk pressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Vad betyder ” täck med bottenkyla vatten” ?

Jonas

2022-10-11

Det måste vara fel i mängden olja. Det blev en sås som inte gick att klicka

Ingrid

2020-02-01

Hej Ingrid! Vad tråkigt att det inte blev som du hade tänkt dig. Det är svårt att veta vad som blev fel när du gjorde aiolin. Skar sig aiolin eller var äggulorna små så att mängden olja blev för mycket? Ett tips är att tillsätta mer olja om aiolin inte har blivit tillräckligt tjock. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-02-03

Kryddning behövdes inte aiolin va tillräcklig som krydda

Lars-olle

2017-01-08

Näringsvärde per portion

Energi2900 KJ / 690 kCal
Fett51 g

Testa liknande recept

Fiskgryta med tomat och dill
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkåls- och torsksoppa
Betyg 4.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ren fiskelycka
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och torskspett med basilikaaioli
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Överbakad torsk med tomatkompott
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga