Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torskrygg med aioli

Här har du en pålitlig och rustik middagsrätt. Goda smaker i perfekt kombination. Torskrygg, ägg och primörpotatis. Senapsaiolin ger fisken det där lilla extra.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat. Täck med en bottenskyla vatten. Droppa lite olivolja över fisken så den inte blir torr. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter, beroende på om fisken var tinad före.
  3. Koka potatisen med skal. Hårdkoka äggen.
  4. Catherines dunderaioli: Låt alla ingredienser bli rumsvarma. Mixa i matberedare senap, vitlöksklyftor och äggulor. Tillsätt droppvis olja. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citronjuice.
  5. Servera tillsammans med en rejäl klick aioli; antingen färdigköpt, majonnäs smaksatt med pressad vitlök eller hemmagjord. Strö gärna en nypa flingsalt över alltsammans.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör äggfri: uteslut hårdkokta ägg och använd äggfri specialmajonnäs eller crème fraiche och smaksätt ev med lite fransk senap och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 hel- eller halvtinade bitar av styckfryst torsk eller hokirygg
  • 1 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 2 dl aiolisås (se receptet nedan)
  • 1/2 kg primörpotatis
  • flingsalt
  • en god blandad sallad till servering
Catherines dunderaioli
  • 1 krm fransk senap
  • 1 - 2 skalade och hackade vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl olja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk pressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2900 kJ / 690 kCal
Fett: 51 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer