Torskrygg med aioli

7
4
Torskrygg med aioli

Här har du en pålitlig och rustik middagsrätt. Goda smaker i perfekt kombination. Torskrygg, ägg och primörpotatis. Senapsaiolin ger fisken det där lilla extra.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Torskrygg med aioli

Ingredienser

4 portioner
4 hel- eller halvtinade bitar av styckfryst torsk eller hokirygg
1 msk olivolja
4 ägg
2 dl aiolisås (se receptet nedan)
1/2 kg primörpotatis
flingsalt
en god blandad sallad till servering

Catherines dunderaioli

1 krm fransk senap
1 - 2 skalade och hackade vitlöksklyftor
2 äggulor
1 1/2 dl olja
salt
vitpeppar
1 tsk pressad citronjuice

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör äggfri: uteslut hårdkokta ägg och använd äggfri specialmajonnäs eller crème fraiche och smaksätt ev med lite fransk senap och pressad vitlök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Jonas

2022-10-11

Vad betyder ” täck med bottenkyla vatten” ?

Ingrid

2020-02-01

Det måste vara fel i mängden olja. Det blev en sås som inte gick att klicka

Redaktionen ICAse

2020-02-03

Hej Ingrid! Vad tråkigt att det inte blev som du hade tänkt dig. Det är svårt att veta vad som blev fel när du gjorde aiolin. Skar sig aiolin eller var äggulorna små så att mängden olja blev för mycket? Ett tips är att tillsätta mer olja om aiolin inte har blivit tillräckligt tjock. Hälsningar Elina

Lars-olle

2017-01-08

Kryddning behövdes inte aiolin va tillräcklig som krydda

Näringsvärde per portion

Energi 2900 KJ / 690 kCal
Fett 51 g
Läs mer om näringsvärden