Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ren fiskelycka

Du får en ren lyckokänsla när du sätter tänderna i den här livfulla rätten. Lax och torsk träs på ett spett och kryddas med curry innan fisken bakas i ugnen. Till detta serverar du en gudomlig sallad med en ljuvlig örtdressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C grill.
  2. Skär den tinade fisken i grova bitar och trä på spett. Krydda generöst med currypulver. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla på näst översta falsen i ca 4 minuter eller till fisken är genomstekt.
  3. Örtolja: Mixa persilja, vitlök, olja, salt och svartpeppar i matberedare.
  4. Sallad: Strimla rödlöken och skär avokadon i bitar. Blanda med tinad mango, olivolja, citronjuice och smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela salladen på tallrikar, lägg på grillspetten och skeda över örtoljan. Servera med varma pitabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxfilé
  • 400 g fryst torsk eller hoki
  • grillspett
  • 1 msk currypulver
  • pitabröd till servering
Örtolja
  • 1 dl kruspersilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl raps- eller solrosolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Sallad
  • 1 rödlök
  • 3 avokador
  • 250 g fryst mango
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk citronjuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB