Torskpanna med curry och kålrabbi

91
6
Torskpanna med curry och kålrabbi

Torskpanna med curry och kålrabbi är en tilltalande och lagom smakrik rätt med många härliga ingredienser. Grönsaker fräses i matfett innan curry, tomatpuré, buljong, vatten och grädde adderas. Till sist läggs den tärnade torsken ned och det får sakta sjuda under lock. Strö över persilja och servera med ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Torskpanna med curry och kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé
4
port ris
300 g
kålrabbi
1/2
påse salladslök (à 125 g)
2 msk
smör eller margarin
1 tsk
curry
1 msk
tomatpuré
1
fiskbuljongtärning
2 dl
vatten
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
salt och peppar
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

91

Kommentarer

Maria

2021-03-15

Riktigt gott och väldigt lättlagat. Trodde curryn skulle ta över men det gjorde den inte alls.

Margareta

2016-08-11

Mycket gott. Kul att hitta en för oss ny grönsak.

Mona-lisa

2015-09-15

Mycket gott! Jag tog en burk kokosmjölk i stället för vatten och grädde. Inga problem med kålrabbin, skar den i små tärningar.

Näringsvärde per portion

Energi 2117 KJ / 506 kCal
Fett 16 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept