Torskpanna med curry och kålrabbi är en tilltalande och lagom smakrik rätt med många härliga ingredienser. Grönsaker fräses i matfett innan curry, tomatpuré, buljong, vatten och grädde adderas. Till sist läggs den tärnade torsken ned och det får sakta sjuda under lock. Strö över persilja och servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
37 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Margareta
8/11/2016Mycket gott. Kul att hitta en för oss ny grönsak.
Mona-lisa
9/15/2015Mycket gott! Jag tog en burk kokosmjölk i stället för vatten och grädde. Inga problem med kålrabbin, skar den i små tärningar.
Redaktionen
9/15/2015Hej Susanne och Nasi! Vi har pratat med våra kockar som gett oss följande information: det stämmer att kålrabbi är en hård rotfrukt och därför ska den skäras i små tärningar innan det är dags för tillagning (som vi anger i receptet, punkt 3). Efter att både ha frästs och sjudits i upp till tio minuter så ska den vara klar (får dock gärna bjuda på lite tuggmotstånd). Kockarna provlagar och provsmakar alla våra matkasserecept och har inte märkt av några problem med just detta recept. Kan det möjligen ha varit så att ni skurit lite för stora tärningar av kålrabbin innan tillagningen? Hälsningar Michelle