Torskpanna med curry och kålrabbi

Betyg 3.4 av 5.
95 personer har röstat
7
Torskpanna med curry och kålrabbi

Torskpanna med curry och kålrabbi är en tilltalande och lagom smakrik rätt med många härliga ingredienser. Grönsaker fräses i matfett innan curry, tomatpuré, buljong, vatten och grädde adderas. Till sist läggs den tärnade torsken ned och det får sakta sjuda under lock. Strö över persilja och servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Torskpanna med curry och kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
4 port ris
300 g kålrabbi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk smör eller margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
95 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt och snabbt.

Annika

2021-08-28

Riktigt gott och väldigt lättlagat. Trodde curryn skulle ta över men det gjorde den inte alls.

Maria

2021-03-15

Mycket gott. Kul att hitta en för oss ny grönsak.

Margareta

2016-08-11

Näringsvärde per portion

Energi2117 KJ / 506 kCal
Fett16 g
Salt2.7 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt torsk med kålrabbisallad och pepparrotskräm
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med varm äggsås
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad kålrabbi med persilja och krutonger
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baconlindad torsk med gurka
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegonuggets med kålrabbisallad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga