Stekt torsk med kålrabbisallad och pepparrotskräm
Klassikern stekt torsk serveras här med en kålrabbisallad. Kålrabbin är väldigt mild i smaken och passar därför perfekt ihop med citron och färsk persilja. Pepparrotskrämen blir ett fint komplement till fisken och potatisen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kålrabbisallad
1 citron
ca 300 g kålrabbi
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk olja
salt
peppar
Pepparrotskräm
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche
Torsk
4 port torskfilé
1 msk smör
Till servering
1 kruka röd/grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 537 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag läste receptet att det skulle vara torsk men fick sej, tycker inte om den fisken. Så stor besvikelse tyvärr!
Anette
2018-09-06Hej Anette! Ledsen att du fick annan fisk. Men prata med din handlare så kanske ni kan lösa det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-10