Stekt torsk med kålrabbisallad och pepparrotskräm

3
1
Stekt torsk med kålrabbisallad och pepparrotskräm

Klassikern stekt torsk serveras här med en kålrabbisallad. Kålrabbin är väldigt mild i smaken och passar därför perfekt ihop med citron och färsk persilja. Pepparrotskrämen blir ett fint komplement till fisken och potatisen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Stekt torsk med kålrabbisallad och pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Kålrabbisallad

1
citron
ca 300 g
kålrabbi
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Pepparrotskräm

2 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
crème fraiche

Torsk

4
port torskfilé
1 msk
smör

Till servering

1
kruka röd/grön sallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Anette

2018-09-06

Jag läste receptet att det skulle vara torsk men fick sej, tycker inte om den fisken. Så stor besvikelse tyvärr!

Redaktionen ICAse

2018-09-10

Hej Anette! Ledsen att du fick annan fisk. Men prata med din handlare så kanske ni kan lösa det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2248 KJ / 537 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept