Torskpanna med curry och kålrabbi

Torskpanna med curry och kålrabbi är en tilltalande och lagom smakrik rätt med många härliga ingredienser. Grönsaker fräses i matfett innan curry, tomatpuré, buljong, vatten och grädde adderas. Till sist läggs den tärnade torsken ned och det får sakta sjuda under lock. Strö över persilja och servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2117 KJ / 506 kCal
Fett16 g
Salt2.7 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
7 stGott och enkelt och snabbt.
Annika
Riktigt gott och väldigt lättlagat. Trodde curryn skulle ta över men det gjorde den inte alls.
Maria
Mycket gott. Kul att hitta en för oss ny grönsak.
Margareta
Mycket gott! Jag tog en burk kokosmjölk i stället för vatten och grädde. Inga problem med kålrabbin, skar den i små tärningar.
Mona-lisa
Hej Susanne och Nasi! Vi har pratat med våra kockar som gett oss följande information: det stämmer att kålrabbi är en hård rotfrukt och därför ska den skäras i små tärningar innan det är dags för tillagning (som vi anger i receptet, punkt 3). Efter att både ha frästs och sjudits i upp till tio minuter så ska den vara klar (får dock gärna bjuda på lite tuggmotstånd). Kockarna provlagar och provsmakar alla våra matkasserecept och har inte märkt av några problem med just detta recept. Kan det möjligen ha varit så att ni skurit lite för stora tärningar av kålrabbin innan tillagningen? Hälsningar Michelle
Ica-köket
Jag håller med Nasia angående detta recept. Kålrabbi är en väldigt fast och hård rotfruk, dvs steka den här mängden som i detta recept tar ca 15-20 minuter enbart det. Med andra ord så tar fräsningen av kålrabbin större delen av tiden på detta recept. Så receptet borde börja med att man fräser kålrabbin och börjar med riset efter kanske halva tiden på kålrabbin, dvs ca 10 minuter. Sen kan man inte fräsa löken och kålrabbin tillsammans eftersom salladslöken är mycket tynre och mjukare så den får man hälla i slutet av kålrabbi-fräsningen.
Susanne
Hej! Det är första gången jag inte är nöjd med receptet, smaken var inget fel på men tillagningstiden står ej när det gäller kålrabbi, står bara att det ska fräsa med matfett i en grytan, ingen tid, hela receptet ska gå på 30 minuter och fisken ska koka i 5-10 minuter så det resulterade i rå kålrabbi, och det gick inte att äta, så när kålrabbi var klar så fanns inget spår efter fisken :-( den hade liksom "smält" i såsen förstås... Skulle igentligen har funnits hur lång tid man steka kålrabbi (15 minuter kanske) vid punkt 4. I receptet.
Nasia