Torskpanna med curry och kålrabbi

Betyg 3.4 av 5.95 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Torskpanna med curry och kålrabbi

Torskpanna med curry och kålrabbi är en tilltalande och lagom smakrik rätt med många härliga ingredienser. Grönsaker fräses i matfett innan curry, tomatpuré, buljong, vatten och grädde adderas. Till sist läggs den tärnade torsken ned och det får sakta sjuda under lock. Strö över persilja och servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Torskpanna med curry och kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
4 port ris
300 g kålrabbi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk smör eller margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1/2 kruka persilja

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Gott och enkelt och snabbt.

    Annika

  • Riktigt gott och väldigt lättlagat. Trodde curryn skulle ta över men det gjorde den inte alls.

    Maria

  • Mycket gott. Kul att hitta en för oss ny grönsak.

    Margareta

Näringsvärde per portion

Energi2117 KJ / 506 kCal
Fett16 g
Salt2.7 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med varm äggsås
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb torskgryta med morötter
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad