Torskknyten med medelhavssmaker
Att grilla fisk behöver inte vara svårt! Genom att lägga torsken i folie håller den sig både hel och saftig. Här serveras den grillade fisken med smaker från Medelhavet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g skinnfri torskfilé eller annan vit fisk
grillfolie
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
250 g körsbärstomater
2 dl kalamataoliver
1/2 finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
4 msk kapris
1 kruka basilika
4 msk olivolja
Till servering
nykokt färskpotatis eller grillat bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.
Energi1730 KJ / 413 kCal
Fett17 g
Salt3.54 g
Kolhydrater31 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott - vi la till ICAs basilikapesto - mums
Birgitta
2020-07-11