Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskknyten med medelhavssmaker

Att grilla fisk behöver inte vara svårt! Genom att lägga torsken i folie håller den sig både hel och saftig. Här serveras den grillade fisken med smaker från Medelhavet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 4 bitar (för 4 port) och lägg på var sitt folieark. Krydda med salt och peppar.
  2. Fördela tomater, oliver, rödlök, vitlök, kapris och basilika (spara lite till garnering) på arken. Ringla olivolja och vik ihop till täta paket.
  3. Grilla foliepaketen på indirekt värme 10–15 min, tills torskens innertemperatur är ca 56°C.
  4. Till servering: Toppa med färsk basilika och servera gärna med nykokt färskpotatis eller grillat bröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör serveras till.

Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinnfri torskfilé eller annan vit fisk
  • grillfolie
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk kapris
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk olivolja
Till servering
  • nykokt färskpotatis eller grillat bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1730 kJ / 413 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept