Torskknyten med medelhavssmaker
Att grilla fisk behöver inte vara svårt! Genom att lägga torsken i folie håller den sig både hel och saftig. Här serveras den grillade fisken med smaker från Medelhavet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g skinnfri torskfilé eller annan vit fisk
grillfolie
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
250 g körsbärstomater
2 dl kalamataoliver
1/2 finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
4 msk kapris
1 kruka basilika
4 msk olivolja
Till servering
nykokt färskpotatis eller grillat bröd
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör serveras till.
Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1730 KJ / 413 kCal
Fett17 g
Salt3.54 g
Kolhydrater31 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott - vi la till ICAs basilikapesto - mums
Birgitta
2020-07-11