Medelhavsgrillad torsk med timjan- och citronkräm

11
1
Medelhavsgrillad torsk med timjan- och citronkräm

Fisk på grillen är både otroligt gott och enkelt! Gör smarta foliepaket som du fyller med torskfilé och härliga säsongsbaserade primörer som ger fin smak och färg innan du lägger dem på grillen. Serveras med en fräsch citronkräm med smak av timjan, kokt potatis och kryddig ruccola.

Skriv ut
Medelhavsgrillad torsk med timjan- och citronkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Foliepaket

4
ark grillfolie
ca 600 g
torskfilé
1
röd chili
250 g
körsbärstomater
1/2
påse salladslök (à 125 g)
2 tsk
finhackad färsk timjan
ca 12
oliver
2 msk
olivolja
2 msk
smör
-
salt
-
peppar

Citronkräm

2 tsk
finhackad färsk timjan
2 dl
smetana
skal och saft av 1/2
citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk saft)

Till servering

65 g
rucola

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Pressa gärna lite vitlök över fisken och strö över lite kapris. Fiskpaketen kan lagas på 225°C i ca 10 minuter i ugn.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Helen

10/11/2020

Hela familjen var förtjust lite mer. Man behöver inte vara sparsam med kryddor för ju mer smak desto godare.

Näringsvärde per portion

Energi 2801 KJ / 667 kCal
Fett 39 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 43 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept