Fiskgryta med saffran och vitt vin

7
3 Klimatsmart
Fiskgryta med saffran och vitt vin

En god fiskgryta går sällan av för hackor. Denna variant innehåller saffran, vin, tomater, sej och dill, för att nämna några smaker. Grytan serveras tillsammans med kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Fiskgryta med saffran och vitt vin

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
600 g sej
1 citron
1 förp färsk dill (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.  
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Molly

2021-10-09

Hade i mängden sej och hade även i två laxfiléer samt en halv deciliter grädde, blev väldigt bra. Det behövs saltas extra dock.

Camilla

2021-10-07

Jättegott! Jag kryddade lite extra med peppar, cayenne peppar och chili då vi tycker om lite starkare smak. Det blev super!

Katrine

2021-09-29

Ok vardagsrätt. Men ingen jättefavorit. Dock bytte jag ut sej till torsk då min butik inte hade sej... Konstigt...🤔🐟 Men tror smaken hade varit rätt samma endå...

Näringsvärde per portion

Energi 2271 KJ / 542 kCal
Fett 22 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 45 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept