Fiskgryta med saffran och vitt vin
En god fiskgryta går sällan av för hackor. Denna variant innehåller saffran, vin, tomater, sej och dill, för att nämna några smaker. Grytan serveras tillsammans med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vitt matlagningsvin
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
600 g sej
1 citron
1 förp färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2271 KJ / 542 kCal
Fett22 g
Salt0.8 g
Kolhydrater45 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God gryta, körde rotsaker isf potatis, lade till lite honung, salt och som tipsades om nedan lite grädde. Allt gick åt på tre personer:)
Therese
2023-07-24Serverade med vitlöksbaguette och utan potatis. Väldigt gott
Lisa
2023-02-12Riktigt gott!
Lars
2022-11-26