Tomat- och saffranssoppa med spätta
Delikat och välsmakande tomat- och saffranssoppa med spätta. Den kraftfulla fänkålen med förstklassig saffran och de makalösa spättafiléerna blir en fenomenal måltid. Rik på goda kryddor och med nybakade baguetter svindlande god.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
4 portioner
400 g fänkål
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
1 msk socker
1 krm kajennpeppar
2 dl vitt matlagningsvin
7 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
3 dl mellangrädde
salt
svartpeppar
4 normalstora tomater
1/2 kruka färsk basilika
400 g spättafiléer
nybakat bröd, t ex baguetter till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer