Tomat- och saffranssoppa med spätta

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Tomat- och saffranssoppa med spätta

Delikat och välsmakande tomat- och saffranssoppa med spätta. Den kraftfulla fänkålen med förstklassig saffran och de makalösa spättafiléerna blir en fenomenal måltid. Rik på goda kryddor och med nybakade baguetter svindlande god.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Tomat- och saffranssoppa med spätta

Ingredienser

4 portioner
400 g  fänkål
2   små gula lökar
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1   paket saffran (à 0,5 g)
1 msk  socker
1 krm  kajennpeppar
2 dl  vitt matlagningsvin
7 dl  fiskbuljong (tärning + vatten)
3 dl  mellangrädde
salt och svartpeppar
4   normalstora tomater
1/2   kruka färsk basilika
400 g  spättafiléer
nybakat bröd, t ex baguetter till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Spätta madras
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskwok med senapssås
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättarullar med grön sås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med dillsås och picklad gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosérullad fisk med vitvinssås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga