Fisksoppa med saffran

18
4
Fisksoppa med saffran

Klassikern fisksoppa med saffran står på kvällens meny. Fyll soppan med potatis, morötter, tomat samt givetvis fisk och saffran. Vänd ner krispiga salladsärtor och servera den värmande soppan med nygräddat lantbröd, smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018

Fisksoppa med saffran

Ingredienser

4 portioner
1
mörkt lantbröd (gärna bake off)
1
bakpotatis
3
morötter
1
rödlök
1 msk
olja
1/2 g
saffran
500 g
passerade tomater
5 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
peppar
150 g
salladsärtor
600 g
torsk- och laxtärningar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Fräs gärna en pressad vitlöksklyfta med grönsakerna och eventuellt lite mortlad fänkål.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Jennifer

2020-03-04

Hade i lite vispgrädde... färgen blev precis som på bilden och soppan blev jättegod. Använde bara torsk och la till fänkål som jag älskar ihop med fisk.

Marianne

2019-02-13

Hur kan soppan på bilden vara så gul? Tomaterna tar över saffransfärgen

Redaktionen ICAse

2019-02-15

Hej Marianne! Kan bero på kvaliteten på saffran. Men för att framhäva färgen och smaken mer kan man mortla den. Hälsningar Michelle

Emma

2019-01-27

Varför står det sallad i receptet?

Redaktionen ICAse

2019-01-28

Hej Emma! Det kan man undra. Men tryckfelsnisse verkar varit i farten. Vi tar nu bort det såklart. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2627 KJ / 619 kCal
Fett 23 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 55 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept