Fisksoppa med saffran
Klassikern fisksoppa med saffran står på kvällens meny. Fyll soppan med potatis, morötter, tomat samt givetvis fisk och saffran. Vänd ner krispiga salladsärtor och servera den värmande soppan med nygräddat lantbröd, smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018
Ingredienser
4 portioner
1 mörkt lantbröd (gärna bake off)
1 bakpotatis
3 morötter
1 rödlök
1 msk olja
1/2 g saffran
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
peppar
150 g salladsärtor
600 g torsk- och laxtärningar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 619 kCal
Fett23 g
Salt3.9 g
Kolhydrater55 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och enkel att tillaga
Pernilla
2024-02-18Toppenbra recept, så gott! Men soppan vinner lite extra på att rundas av med lite grädde alt créme fraiche.
Agneta
2023-12-22Nääää, det var ingen höjdare. Tomatsmaken tar över, för lite saffran… gör annan fisksoppa om ni vill äta gott.
Christian
2023-12-05