Quinoapanna med fisk
![Quinoapanna med fisk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47504/cf_259/quinoapanna_med_fisk.jpg)
Saffransdoftande quinoapanna med fänkål, cayennepeppar, paprika och lax. En färgsprakande gryta med ett sting av hetta. Servera quinoapannan tillsammans med en klick matyoghurt på toppen och hackad gräslök.
![Quinoapanna med fisk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47504/cf_259/quinoapanna_med_fisk.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål
1 paprika
5 dl fiskbuljong
2 dl quinoa
1 påse saffran (à 0,5 g)
600 g fisk t ex lax och torsk i bitar
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
persilja
Till servering
bröd
matyoghurt
hackad gräslök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt.
Gör så här
Tips
Blanda ner en burk kräftstjärtar. Byt ut gräslök mot riven pepparrot.
Gröna tipset: Tillsätt 1-2 burkar kokta bönor (för 4 port) i stället för fisk.
Gröna tipset: Tillsätt 1-2 burkar kokta bönor (för 4 port) i stället för fisk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2361 KJ / 562 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Överraskande gott,fina smaker,fräsch rätt.Vi gjorde om rätten lite och lät saffranen "marinera/blötläggas" i lite rom för att få fram mer smak,det blev så bra.Denna rätt kommer vi laga många gånger.
Petra
2024-07-08Gott, men en aningens torrt, blev mer som en röra. Tog ej med saffran, blev gott ändå. Uppskattades inte sådär jättemycket av den äldre generationen.
Martina
2007-11-03Gott men inter super, fänkålen uppskattades dock inte av barnen! Dock väldigt lätt att tillaga.
Ulrika
2007-10-14