Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quinoapanna med fisk

Saffransdoftande quinoapanna med fänkål, cayennepeppar, paprika och lax. En färgsprakande gryta med ett sting av hetta. Servera quinoapannan tillsammans med en klick matyoghurt på toppen och hackad gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj fänkål och paprika. Skiva grönsakerna.
  2. Koka upp fiskbuljong. Skölj quinoa, tillsätt den och saffran och rör om. Låt koka ca 7 minuter under lock.
  3. Tillsätt grönsakerna, fisk, salt och peppar och fortsätt att koka ca 5 minuter under lock. Strö över persilja.
  4. Servera med bröd och matyoghurt blandad med hackad gräslök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt.

Tips

Blanda ner en burk kräftstjärtar. Byt ut gräslök mot riven pepparrot.

Gröna tipset: Tillsätt 1-2 burkar kokta bönor (för 4 port) i stället för fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 1 paprika
  • 5 dl fiskbuljong
  • 2 dl quinoa
  • 1 påse saffran (à 0,5 g)
  • 600 g fisk t ex lax och torsk i bitar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • persilja
Till servering
  • bröd
  • matyoghurt
  • hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2361 kJ / 562 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden