Quinoapanna med fisk

12
5
Quinoapanna med fisk

Saffransdoftande quinoapanna med fänkål, cayennepeppar, paprika och lax. En färgsprakande gryta med ett sting av hetta. Servera quinoapannan tillsammans med en klick matyoghurt på toppen och hackad gräslök.

Quinoapanna med fisk

Ingredienser

4 portioner
1 fänkål
1 paprika
5 dl fiskbuljong
2 dl quinoa
1 påse saffran (à 0,5 g)
600 g fisk t ex lax och torsk i bitar
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
persilja

Till servering

bröd
matyoghurt
hackad gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt.

Gör så här

Tips

Blanda ner en burk kräftstjärtar. Byt ut gräslök mot riven pepparrot.

Gröna tipset: Tillsätt 1-2 burkar kokta bönor (för 4 port) i stället för fisk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Martina

2007-11-03

Gott, men en aningens torrt, blev mer som en röra. Tog ej med saffran, blev gott ändå. Uppskattades inte sådär jättemycket av den äldre generationen.

Ulrika

2007-10-14

Gott men inter super, fänkålen uppskattades dock inte av barnen! Dock väldigt lätt att tillaga.

Mattias

2007-10-14

Extrent mycket godare än den verkar på pappret. Lätt att göra också. Rekommenderas. Quinoa var en ny upplevelse.

Näringsvärde per portion

Energi 2361 KJ / 562 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden