Torskgratäng med dill- och pepparotssås
Vill du sätta en restaurangtouch på din torsk? Gratinera den i ugn ihop med potatismos, och krydda generöst med dill och crème fraiche med smak av pepparrot. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019
Ingredienser
2 portioner
350 g potatismos
400 g torskfilé
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 msk riven pepparrot
1/2 påse bistrosallad (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2388 KJ / 570 kCal
Fett30 g
Salt3.8 g
Kolhydrater30 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer