Torskgratäng med dill- och pepparotssås

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Torskgratäng med dill- och pepparotssås

Vill du sätta en restaurangtouch på din torsk? Gratinera den i ugn ihop med potatismos, och krydda generöst med dill och crème fraiche med smak av pepparrot. Smaklig måltid önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Torskgratäng med dill- och pepparotssås

Ingredienser

2 portioner
350 g  potatismos
400 g  torskfilé
salt
peppar
1   ask färsk dill (à 20 g)
2 dl  crème fraiche
1 msk  riven pepparrot
1/2   påse bistrosallad (à 150 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på potatismoset.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2388 KJ / 570 kCal
Fett30 g
Salt3.8 g
Kolhydrater30 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Potatisgratäng med löjrom och pepparrot
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskfilé med pepparrotscréme och räkor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillgratinerad torsk med pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Torskgratäng med tomatsås och grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparrotsolja
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga