Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Torskgratäng med dill- och pepparotssås

Vill du sätta en restaurangtouch på din torsk? Gratinera den i ugn ihop med potatismos, och krydda generöst med dill och crème fraiche med smak av pepparrot. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skeda ut moset i kanterna på en ugnsform. Lägg torsken i mitten och krydda den med salt och peppar.
  3. Skala och riv pepparroten. Hacka dillen. Blanda med crème fraiche, dill och riven pepparrot. Bred ut dillröran på torsken.
  4. Sätt in mitt i ugnen och gratinera tills innertemperaturen på fisken är i 56°C, ca 25 minuter.
  5. Servera gratängen med sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på potatismoset.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 350 g potatismos
  • 400 g torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1/2 påse bistrosallad (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2388 kJ / 570 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer