Torskgratäng med dill- och pepparotssås

4
0
Torskgratäng med dill- och pepparotssås

Vill du sätta en restaurangtouch på din torsk? Gratinera den i ugn ihop med potatismos, och krydda generöst med dill och crème fraiche med smak av pepparrot. Smaklig måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Torskgratäng med dill- och pepparotssås

Ingredienser

2 portioner
350 g
potatismos
400 g
torskfilé
-
salt
-
peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
1 msk
riven pepparrot
1/2
påse bistrosallad (à 150 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på potatismoset.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2388 KJ / 570 kCal
Fett 30 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 30 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept