Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Torskfilé med pepparrotscréme och räkor

Torskfilé med pepparrotscrème och räkor är en klassisk fiskrätt, alltid lika uppskattad. Torsk, räkor och ägg blir riktiga höjdare med den smakrika pepparrotscrèmen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka de hårdkokta äggen. Skala räkorna.
  2. Crème: Blanda riven pepparrot med lätt crème fraiche.
  3. Koka upp vatten med salt. Dubbelvik torskfiléerna och sjud ca 4 minuter.
  4. Servera torsken med ägg, räkor, pepparrotscréme, dill och kokt potatis.

För alla

Fri grån gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 hårdkokta ägg
  • 500 g räkor
  • 1 l vatten
  • salt
  • 600 g torskfiléer
Pepparrotscrème
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
Till servering
  • dill
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 320 kJ / 75 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer