Potatisgratäng med löjrom och pepparrot

1
0
Potatisgratäng med löjrom och pepparrot

En riktigt lyxig potatisgratäng att bjuda på när du vill imponera lite extra på dina gäster! Låt några dillstjälkar koka med potatis, vitlök, grädde och mjölk till en krämig blandning. Gratinera potatisgratängen med ost, toppa sedan snyggt med löjrom, pepparrot och dill.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Potatisgratäng med löjrom och pepparrot

Ingredienser

6 portioner
1800 g
fast potatis (gärna marilyn)
3
vitlöksklyftor
1
rödlök
2 1/2 dl
vispgrädde
5 dl
mjölk (3 %)
1/2
kruka dill
2 dl
riven ost
2 1/2 tsk
salt
1 tsk
grovmalen svartpeppar

Till garnering

80 g
löjrom
1 - 2 dl
riven pepparrot
-
färsk dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Gratängen går fint att laga 1 dag innan. Öka i så fall mängden grädde till 3 dl och mängden mjölk till 6 dl (för 6 port) och följ receptet till och med punkt 5. Täck över och förvara i kylen. När det är dags för servering, värm gratängen i ugnen på 150°C till den är genomvarm, ca 45 minuter. Täck ev med folie mot slutet om den får för mycket färg.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2326 KJ / 556 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 58 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept