Potatisgratäng med löjrom och pepparrot
En riktigt lyxig potatisgratäng att bjuda på när du vill imponera lite extra på dina gäster! Låt några dillstjälkar koka med potatis, vitlök, grädde och mjölk till en krämig blandning. Gratinera potatisgratängen med ost, toppa sedan snyggt med löjrom, pepparrot och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
6 portioner
1800 g fast potatis (gärna marilyn)
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 1/2 dl vispgrädde
5 dl mjölk (3 %)
1/2 kruka dill
2 dl riven ost
2 1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
Till garnering
80 g löjrom
1 - 2 dl riven pepparrot
färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater58 g
Protein18 g
Kommentar
låter jättegott, men vad ska den serveras till?
Kirsi
2022-10-31