Torskgratäng med ansjovis och dill

Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Torskgratäng med ansjovis och dill

God fiskgratäng som tillagar sig själv i ugnen. Den består av torsk som toppas med sås gjord på ansjovis och dill. Serveras med kokt potatis och ett par stänk från en citronklyfta. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Torskgratäng med ansjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Gratäng

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1 förp ansjovis (à 100 g)
1 ask, färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
ca 600 g torskfilé

Till servering

1 citron
3 tomater

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • För lite grönsaker!

    Marie

Näringsvärde per portion

Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ansjovisbakad torsk med dill
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovispanerad torsk
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med ansjoviskräm
    Betyg 3.1 av 5.160 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Torsk med dill- och ansjovissås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad