Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

En trevlig och lyxig sommarrätt lagar du till genom att kombinera den ugnsbakade torskfilén tillsammans med dillpotatisen med sockerärtor. Servera med citron och pepparrotssmör. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken om den är fryst. Sätt ugnen på 150°C. 
  2. Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda på båda sidor med salt och peppar. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Tvätta under tiden potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt sockerärterna den sista minuten.
  4. Smör: Finriv skalet av citronen. Skär den i klyftor. Rör ihop matfett, hälften av citronskalet, pepparrot och salt. Ställ kallt.
  5. Ansa och skär sellerin i skivor.
  6. Häll av potatis och sockerärter. Låt ånga av. Tillsätt selleri, dill och matfett. Blanda runt.
  7. Strö resten av citronskalet över torsken. Servera med pepparrotssmör, dillpotatis och grönsaker, citronklyftor och gärna en bit knäckebröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Rimma gärna fisken ca 30 minuter i 1 liter vatten och 2 msk salt. Krydda endast med peppar vid tillagning.

Kockknepet: om du hellre vill göra brynt smör, smält 50 g smör i en liten kastrull. Ta från värmen när det börjar dofta knäck och kola och det har bildats som små bruna öar och prickar. Låt stå någon minut. Häll försiktigt över det klara smöret i en skål. Bottensatsen och skummet ska inte följa med. Ringla det brynta smöret över fisken eller doppa potatisen i det.

Recepten är avsedda för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 900 g färskpotatis
  • 200 g sockerärtor
  • ca 4 selleristjälkar
  • 3 msk hackad dill
  • 1 msk smör eller margarin
Pepparrotssmör
  • 1 citron
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • ca 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1846 kJ / 441 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer