Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

En trevlig och lyxig sommarrätt lagar du till genom att kombinera den ugnsbakade torskfilén tillsammans med dillpotatisen med sockerärtor. Servera med citron och pepparrotssmör. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
900 g färskpotatis
200 g sockerärtor
ca 3 - 4 selleristjälkar
3 msk hackad dill
1 msk smör eller margarin
Pepparrotssmör
1 citron
50 g rumsvarmt smör eller margarin
ca 1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
1 krm salt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Rimma gärna fisken ca 30 minuter i 1 liter vatten och 2 msk salt. Krydda endast med peppar vid tillagning.
Kockknepet: om du hellre vill göra brynt smör, smält 50 g smör i en liten kastrull. Ta från värmen när det börjar dofta knäck och kola och det har bildats som små bruna öar och prickar. Låt stå någon minut. Häll försiktigt över det klara smöret i en skål. Bottensatsen och skummet ska inte följa med. Ringla det brynta smöret över fisken eller doppa potatisen i det.
Recepten är avsedda för 4 port.
Kockknepet: om du hellre vill göra brynt smör, smält 50 g smör i en liten kastrull. Ta från värmen när det börjar dofta knäck och kola och det har bildats som små bruna öar och prickar. Låt stå någon minut. Häll försiktigt över det klara smöret i en skål. Bottensatsen och skummet ska inte följa med. Ringla det brynta smöret över fisken eller doppa potatisen i det.
Recepten är avsedda för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1846 KJ / 441 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater48.4 g
Protein28.9 g
Kommentarer
Gott med pepparrotssmöret till.
Sven-erik
2023-01-31Den här rätten har sting - pepparrotssmör. Underbara, fräscha smaker och dofter, krispiga sockerärter. Perfekt när man har gäster. Lätt att göra och man behöver bara en kastrull, en skål och en bakform för att laga allt. /Karolina
Patrick
2015-03-14