Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis
En trevlig och lyxig sommarrätt lagar du till genom att kombinera den ugnsbakade torskfilén tillsammans med dillpotatisen med sockerärtor. Servera med citron och pepparrotssmör. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
900 g färskpotatis
200 g sockerärtor
ca 3 - 4 selleristjälkar
3 msk hackad dill
1 msk smör eller margarin
Pepparrotssmör
1 citron
50 g rumsvarmt smör eller margarin
ca 1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1846 KJ / 441 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater48.4 g
Protein28.9 g
Kommentarer
Gott med pepparrotssmöret till.
Sven-erik
2023-01-31Den här rätten har sting - pepparrotssmör. Underbara, fräscha smaker och dofter, krispiga sockerärter. Perfekt när man har gäster. Lätt att göra och man behöver bara en kastrull, en skål och en bakform för att laga allt. /Karolina
Patrick
2015-03-14