Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
2
Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

En trevlig och lyxig sommarrätt lagar du till genom att kombinera den ugnsbakade torskfilén tillsammans med dillpotatisen med sockerärtor. Servera med citron och pepparrotssmör. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar torskfilé (à 125 g)
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
900 g  färskpotatis
200 g  sockerärtor
ca 3 - 4   selleristjälkar
3 msk  hackad dill
1 msk  smör eller margarin

Pepparrotssmör

1   citron
50 g  rumsvarmt smör eller margarin
ca 1 - 1 1/2 msk  riven pepparrot
1 krm  salt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rimma gärna fisken ca 30 minuter i 1 liter vatten och 2 msk salt. Krydda endast med peppar vid tillagning.

Kockknepet: om du hellre vill göra brynt smör, smält 50 g smör i en liten kastrull. Ta från värmen när det börjar dofta knäck och kola och det har bildats som små bruna öar och prickar. Låt stå någon minut. Häll försiktigt över det klara smöret i en skål. Bottensatsen och skummet ska inte följa med. Ringla det brynta smöret över fisken eller doppa potatisen i det.

Recepten är avsedda för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Gott med pepparrotssmöret till.

Sven-erik

2023-01-31

Den här rätten har sting - pepparrotssmör. Underbara, fräscha smaker och dofter, krispiga sockerärter. Perfekt när man har gäster. Lätt att göra och man behöver bara en kastrull, en skål och en bakform för att laga allt. /Karolina

Patrick

2015-03-14

Näringsvärde per portion

Energi1846 KJ / 441 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater48.4 g
Protein28.9 g

Testa liknande recept

Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Countrysallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskfilé med pepparrotscréme och räkor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga