Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
2
Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

En trevlig och lyxig sommarrätt lagar du till genom att kombinera den ugnsbakade torskfilén tillsammans med dillpotatisen med sockerärtor. Servera med citron och pepparrotssmör. Tänk på att köpa miljömärkt torsk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011

Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar torskfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
900 g färskpotatis
200 g sockerärtor
ca 3 - 4 selleristjälkar
3 msk hackad dill
1 msk smör eller margarin

Pepparrotssmör

1 citron
50 g rumsvarmt smör eller margarin
ca 1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Gott med pepparrotssmöret till.

Sven-erik

2023-01-31

Den här rätten har sting - pepparrotssmör. Underbara, fräscha smaker och dofter, krispiga sockerärter. Perfekt när man har gäster. Lätt att göra och man behöver bara en kastrull, en skål och en bakform för att laga allt. /Karolina

Patrick

2015-03-14

Näringsvärde per portion

Energi1846 KJ / 441 kCal
Fett14.4 g
Kolhydrater48.4 g
Protein28.9 g

Testa liknande recept

Countrysallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga