Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris

Denna delikata måltid av torsk med rödbetskräm, pepparrot och kapris är en rätt med många fina smakkomponenter. Rödbetor kokas mjuka för att sedan mixas till en slät puré. De saftiga torskfiléerna steks någon minut på varje sida och serveras sedan med rödbetskräm, kapris, pepparrot och solrosskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Koka potatisen.
  3. Skala och riv pepparoten.
  4. Ansa och skär rödbetorna i mindre bitar. Koka upp dem med vattnet och mixa sedan till en slät puré tillsammans med hälften av smöret. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek torsken i resten av smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera torsken med rödbetskräm, pepparrot, kapris, potatis och solrosskotten.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Rostade solroskärnor passar utmärkt till. Fritera kaprisen i olja så får du ett krispigt tillbehör till torsken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk kapris
  • 1 ask solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1798 kJ / 430 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept