Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris

8
0
Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris

Denna delikata måltid av torsk med rödbetskräm, pepparrot och kapris är en rätt med många fina smakkomponenter. Rödbetor kokas mjuka för att sedan mixas till en slät puré. De saftiga torskfiléerna steks någon minut på varje sida och serveras sedan med rödbetskräm, kapris, pepparrot och solrosskott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé
900 g
fast potatis
4 msk
riven färsk pepparrot
500 g
förkokta rödbetor
1/2 dl
vatten
2 msk
smör
-
salt och peppar
2 msk
kapris
1
ask solrosskott

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rostade solroskärnor passar utmärkt till. Fritera kaprisen i olja så får du ett krispigt tillbehör till torsken.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1798 KJ / 430 kCal
Fett 7 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 51 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept