Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris

Denna delikata måltid av torsk med rödbetskräm, pepparrot och kapris är en rätt med många fina smakkomponenter. Rödbetor kokas mjuka för att sedan mixas till en slät puré. De saftiga torskfiléerna steks någon minut på varje sida och serveras sedan med rödbetskräm, kapris, pepparrot och solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
4 msk riven färsk pepparrot
500 g förkokta rödbetor
1/2 dl vatten
2 msk smör
salt och peppar
2 msk kapris
1 ask solrosskott
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Rostade solroskärnor passar utmärkt till. Fritera kaprisen i olja så får du ett krispigt tillbehör till torsken.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1798 KJ / 430 kCal
Fett7 g
Salt0.85 g
Kolhydrater51 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer