Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
0
Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris

Denna delikata måltid av torsk med rödbetskräm, pepparrot och kapris är en rätt med många fina smakkomponenter. Rödbetor kokas mjuka för att sedan mixas till en slät puré. De saftiga torskfiléerna steks någon minut på varje sida och serveras sedan med rödbetskräm, kapris, pepparrot och solrosskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
900 g  fast potatis
4 msk  riven färsk pepparrot
500 g  förkokta rödbetor
1/2 dl  vatten
2 msk  smör
salt och peppar
2 msk  kapris
1   ask solrosskott

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Rostade solroskärnor passar utmärkt till. Fritera kaprisen i olja så får du ett krispigt tillbehör till torsken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1798 KJ / 430 kCal
Fett7 g
Salt0.85 g
Kolhydrater51 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rimmad torsk med betor och körvel
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor, kapris och brynt smör
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Rödbets- och pepparotssallad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga