Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

Betyg 3.2 av 5.
132 personer har röstat
0
Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

En härlig ugnsbakad torsk som i det här receptet får sällskap av krispig fänkålssallad, potatis- och pepparrotsstomp. Fänkålssalladen bryter av den riviga pepparrotsstompet med en frisk och syrlig ton då den bland annat innehåller hackad gräslök, gurka och en skvätt citronsaft.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

Ingredienser

4 portioner

Stomp

900 g mjölig potatis
2 dl gräddfil
2 msk riven färsk pepparrot
salt
peppar

Fänkålssallad

1 fänkål
1/2 gurka
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk citronsaft
1 msk olivolja

Torsk

600 g torskfilé

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
132 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1758 KJ / 420 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med brynt smör och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkor med amerikansk cocktailsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med blodapelsin, fänkål och chili
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga