Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

132
0
Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

En härlig ugnsbakad torsk som i det här receptet får sällskap av krispig fänkålssallad, potatis- och pepparrotsstomp. Fänkålssalladen bryter av den riviga pepparrotsstompet med en frisk och syrlig ton då den bland annat innehåller hackad gräslök, gurka och en skvätt citronsaft.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

Ingredienser

4 portioner

Stomp

900 g
mjölig potatis
2 dl
gräddfil
2 msk
riven färsk pepparrot
-
salt och peppar

Fänkålssallad

1
fänkål
1/2
gurka
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk
citronsaft
1 msk
olivolja

Torsk

600 g
torskfilé

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

132

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1758 KJ / 420 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 42 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept