Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp
En härlig ugnsbakad torsk som i det här receptet får sällskap av krispig fänkålssallad, potatis- och pepparrotsstomp. Fänkålssalladen bryter av den riviga pepparrotsstompet med en frisk och syrlig ton då den bland annat innehåller hackad gräslök, gurka och en skvätt citronsaft.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016
Ingredienser
4 portioner
Stomp
900 g mjölig potatis
2 dl gräddfil
2 msk riven färsk pepparrot
salt
peppar
Fänkålssallad
1 fänkål
1/2 gurka
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
Torsk
600 g torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1758 KJ / 420 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer