Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

89
0
Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

En modern och elegant rätt med drag av det klassiska italienska köket. Torsken är en av de finaste matfiskar vi har. De magra ingredienserna i denna rätt gör dess lameller fastare samtidigt som tomaternas syra lyfter fram de goda smakerna från dess stekyta.

Skriv ut
Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

Ingredienser

4 portioner
1
nypa flingsalt
3
vitlöksklyftor
400 g
savoykål
4 dl
korngryn
2 msk
olivolja
4
sardellfiléer
1
förp körsbärstomater
2 msk
vatten
2 msk
rapsolja eller skirat smör
ca 500 g
torskfilé
-
salt och peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1688 KJ / 404 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 30 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept