Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

Betyg 3.4 av 5.
89 personer har röstat
0
Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

En modern och elegant rätt med drag av det klassiska italienska köket. Torsken är en av de finaste matfiskar vi har. De magra ingredienserna i denna rätt gör dess lameller fastare samtidigt som tomaternas syra lyfter fram de goda smakerna från dess stekyta.

Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

Ingredienser

4 portioner
1   nypa flingsalt
3   vitlöksklyftor
400 g  savoykål
4 dl  korngryn
2 msk  olivolja
4   sardellfiléer
1   förp körsbärstomater
2 msk  vatten
2 msk  rapsolja eller skirat smör
ca 500 g  torskfilé
salt och peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
89 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1688 KJ / 404 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater30 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med sparris och korngryn
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Panerad torsk med dillmajonnäs och sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad torsk med rom- och gräslökssås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remoulad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med tomat och krassedipp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remouladsås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga