Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

Betyg 3.4 av 5.
89 personer har röstat
0
Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

En modern och elegant rätt med drag av det klassiska italienska köket. Torsken är en av de finaste matfiskar vi har. De magra ingredienserna i denna rätt gör dess lameller fastare samtidigt som tomaternas syra lyfter fram de goda smakerna från dess stekyta.

Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky

Ingredienser

4 portioner
1 nypa flingsalt
3 vitlöksklyftor
400 g savoykål
4 dl korngryn
2 msk olivolja
4 sardellfiléer
1 förp körsbärstomater
2 msk vatten
2 msk rapsolja eller skirat smör
ca 500 g torskfilé
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
89 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1688 KJ / 404 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater30 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med sparris och korngryn
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Ceviche ”Bloody Mary Style”
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt savoykål
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pollo tonnato
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barley water
Betyg 2.9 av 5.
114 personer har röstat
Under 60 min att tillaga