Torskfilé med kål, korngryn och tomatsky
En modern och elegant rätt med drag av det klassiska italienska köket. Torsken är en av de finaste matfiskar vi har. De magra ingredienserna i denna rätt gör dess lameller fastare samtidigt som tomaternas syra lyfter fram de goda smakerna från dess stekyta.
Ingredienser
4 portioner
1 nypa flingsalt
3 vitlöksklyftor
400 g savoykål
4 dl korngryn
2 msk olivolja
4 sardellfiléer
1 förp körsbärstomater
2 msk vatten
2 msk rapsolja eller skirat smör
ca 500 g torskfilé
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1688 KJ / 404 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater30 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer