Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs
En härligt vårig rätt med smaker som känns igen från Ceasarsalladen. Genom att baka laxen i olja på låg värme blir den riktigt saftig. Istället för sparris kan du också testa att råmarinera blomkål, zucchini eller gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé utan skinn
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 4 dl neutral olja
Kaprismajonnäs
3 sardellfiléer
2 rumsvarma äggulor
2 tsk dijonsenap
3 tsk färskpressad citronjuice
2 dl neutral olja
2 msk små kapris
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Rå sparrissallad
1 knippe sparris (à 250 g)
1 fänkål
1/2 knippe rädisor (à ca 200 g)
2 msk olja
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
75 g parmesan
2 dl brödkrutonger
2 dl blandade färska örter
4 port kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5124 KJ / 1223 kCal
Fett92 g
Salt3.04 g
Kolhydrater46 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt otroligt gott! Laxen smälter som SMÖR i munnen.
Sara
2021-10-22Serverar man laxen avsvalnad eller ljummen?
Pernilla
2021-07-17Hej Pernilla! Tack för din fråga. Tanken är att servera den ljummen men den funkar lika bra att serveras kall. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-19Riktigt bra recept!! Rekommenderas starkt!
Michael
2021-05-13