Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs

18
4
Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs

En härligt vårig rätt med smaker som känns igen från Ceasarsalladen. Genom att baka laxen i olja på låg värme blir den riktigt saftig. Istället för sparris kan du också testa att råmarinera blomkål, zucchini eller gurka.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé utan skinn
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 4 dl neutral olja

Kaprismajonnäs

3 sardellfiléer
2 rumsvarma äggulor
2 tsk dijonsenap
3 tsk färskpressad citronjuice
2 dl neutral olja
2 msk små kapris
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Rå sparrissallad

1 knippe sparris (à 250 g)
1 fänkål
1/2 knippe rädisor (à ca 200 g)
2 msk olja
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

75 g parmesan
2 dl brödkrutonger
2 dl blandade färska örter
4 port kokt potatis

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria brödkrutonger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Sara

2021-10-22

Helt otroligt gott! Laxen smälter som SMÖR i munnen.

Pernilla

2021-07-17

Serverar man laxen avsvalnad eller ljummen?

Redaktionen ICAse

2021-07-19

Hej Pernilla! Tack för din fråga. Tanken är att servera den ljummen men den funkar lika bra att serveras kall. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Michael

2021-05-13

Riktigt bra recept!! Rekommenderas starkt!

Näringsvärde per portion

Energi 5124 KJ / 1223 kCal
Fett 92 g
Salt 3.04 g
Kolhydrater 46 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden