Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs

En härligt vårig rätt med smaker som känns igen från Ceasarsalladen. Genom att baka laxen i olja på låg värme blir den riktigt saftig. Istället för sparris kan du också testa att råmarinera blomkål, zucchini eller gurka.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skär laxen i ca 3 x 3 cm stora bitar. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg laxen i en liten ugnsform med höga kanter, ca 20 x 25 cm (för 4 port). Häll på olja så att det täcker.
  3. Ställ in i mitten av ugnen, 20-30 minuter tills laxen har en innertemperatur på 50°C. Tillagningstiden beror på hur tjock laxen är.
  4. Kaprismajonnäs: Finhacka sardellerna. Lägg dem i en
bunke eller en hög mixerskål
 med äggulorna, senapen 
och citronjuicen. Tillsätt oljan lite i taget under ständig mixning/vispning till en tjock
majonnäs. Tillsätt kaprisen, salt och peppar.
  5. Bryt ev av den nedre delen på sparrisen och släng. Skär av topparna och dela dem på hälften. Hyvla resten av sparrisen tunt med skalare. Ansa fänkålen och rädisorna, skiva dem tunt.
  6. Blanda sparris, fänkål och rädisor med olivolja, citronjuice, salt och peppar.
  7. Till servering: Lägg upp på ett fat och toppa med laxen, hyvlad parmesan, krutonger och färska örter. Servera med kaprismajonnäsen och kokt potatis.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria brödkrutonger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 4 dl neutral olja
Kaprismajonnäs
  • 3 sardellfiléer
  • 2 rumsvarma äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 dl neutral olja
  • 2 msk små kapris
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Rå sparrissallad
  • 1 knippe sparris (à 250 g)
  • 1 fänkål
  • 1/2 knippe rädisor (à ca 200 g)
  • 2 msk olja
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • 75 g parmesanost
  • 2 dl brödkrutonger
  • 2 dl blandade färska örter
  • 4 port kokt potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5124 kJ / 1223 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer