Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs

12
1
Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs

En härligt vårig rätt med smaker som känns igen från Ceasarsalladen. Genom att baka laxen i olja på låg värme blir den riktigt saftig. Istället för sparris kan du också testa att råmarinera blomkål, zucchini eller gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Konfiterad lax med rå sparrissallad och kaprismajonnäs

Ingredienser

4 portioner
600 g
laxfilé utan skinn
3/4 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
ca 4 dl
neutral olja

Kaprismajonnäs

3
sardellfiléer
2
rumsvarma äggulor
2 tsk
dijonsenap
3 tsk
färskpressad citronjuice
2 dl
neutral olja
2 msk
små kapris
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Rå sparrissallad

1
knippe sparris (à 250 g)
1
fänkål
1/2
knippe rädisor (à ca 200 g)
2 msk
olja
2 tsk
färskpressad citronjuice
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Till servering

75 g
parmesanost
2 dl
brödkrutonger
2 dl
blandade färska örter
4
port kokt potatis

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria brödkrutonger.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Wenche

5/13/2020

Ska man låta laxen rinna av när den är klar? Det blir väl väldigt flottigt annars? 🤔

Redaktionen ICAse

5/13/2020

Hej Wenche! Tack för din fråga! Ja, det har du rätt i. Vi har lagt till i gör så här texten att man ska låta laxen rinna av på ett hushållspapper. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 5124 KJ / 1223 kCal
Fett 92 g
Salt 3.04 g
Kolhydrater 46 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept