Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling med sparris och korngryn

Kyckling med sparris och korngryn är en fräsch kycklingrätt som serveras med en god dressing av sardeller, vitlök, citron och olivolja. Smörstekta kycklingfiléer med vitlök, sparris, korngryn och sallad toppas med frasiga krutonger och parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kantskär brödet och skär i tärningar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olivoljan. Rosta i ca 15 minuter i ugnen tills de är gyllenbruna.
    Salta och låt svalna på hushållspapper.
  3. Dressing: Strimla sardellerna och pressa vitlöken. Skölj citronen och finriv skalet. Blanda allt med olivoljan.
  4. Krossa vitlöken med bredsidan av en kniv, eller skiva den tunt. Bryn kycklingen i olja eller smör i en stekpanna tillsammans med vitlöken.
    Stek klart i ugn ca 8 minuter.
  5. Koka korngrynen enligt anvisning på paketet.
  6. Ansa och koka sparrisen i saltat vatten. Dela den på längden. Lägg salladsbladen i kallt vatten i ett par minuter. Då blir de extra krispiga.
  7. Häll hälften av dressingen över korngrynen. Salta och peppra. Blanda korngryn, sparris och sallad, lägg upp det på tallrik. Ringla över
    resten av dressingen och hyvla/riv över parmesanosten. Strö över brödkrutongerna och lägg upp kycklingen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt vitt formbröd eller uteslut brödkrutongerna
och använd kokt ris i stället för korngryn.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt bröd och tofu i stället för parmesanost.
Gör äggfri: kontrollera att brödet är utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, eller t ex svensk prästost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 1/2 dl korngryn
  • 400 g grön sparris (400 g motsvarar ca 20 st)
  • 1 romansalladshuvud
  • 50 g parmesanost
Dressing
  • 8 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 3 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?