Kyckling med sparris och korngryn

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kyckling med sparris och korngryn

Kyckling med sparris och korngryn är en fräsch kycklingrätt som serveras med en god dressing av sardeller, vitlök, citron och olivolja. Smörstekta kycklingfiléer med vitlök, sparris, korngryn och sallad toppas med frasiga krutonger och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Kyckling med sparris och korngryn

Ingredienser

4 portioner
4   skivor vitt formbröd
2 msk  olivolja
salt
4   vitlöksklyftor
4   kycklingbröstfiléer
1 1/2 dl  korngryn
400 g  grön sparris (400 g motsvarar ca 20 st)
1   romansalladshuvud
50 g  parmesan

Dressing

8   sardellfiléer
1   vitlöksklyfta
1/2   citron
3 msk  olivolja

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt vitt formbröd eller uteslut brödkrutongerna
och använd kokt ris i stället för korngryn.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt bröd och tofu i stället för parmesanost.
Gör äggfri: kontrollera att brödet är utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, eller t ex svensk prästost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Risotto på dinkel med sparris
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och rosmarinstek med bruschetta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sallad och rädisor med kikärtsdressing
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Barley water
Betyg 2.9 av 5.
113 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Caesarsallad
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga