Kyckling med sparris och korngryn
Kyckling med sparris och korngryn är en fräsch kycklingrätt som serveras med en god dressing av sardeller, vitlök, citron och olivolja. Smörstekta kycklingfiléer med vitlök, sparris, korngryn och sallad toppas med frasiga krutonger och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
4 portioner
4 skivor vitt formbröd
2 msk olivolja
salt
4 vitlöksklyftor
4 kycklingbröstfiléer
1 1/2 dl korngryn
400 g grön sparris (400 g motsvarar ca 20 st)
1 romansalladshuvud
50 g parmesan
Dressing
8 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
3 msk olivolja
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt vitt formbröd eller uteslut brödkrutongerna
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd och tofu i stället för parmesanost.
Gör äggfri: kontrollera att brödet är utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, eller t ex svensk prästost.
och använd kokt ris i stället för korngryn.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer