Tapenadspätta på plommontomathalvor

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Tapenadspätta på plommontomathalvor

Spätta med tapenade gjord på mixad vitlök, oliver och sardeller läggs på solmogna plommontomathalvor och gräddas i ugnen. Häpnadsväckande gott och vackert att servera.

Tapenadspätta på plommontomathalvor

Ingredienser

4 portioner
8 stora, färska eller djupfrysta spättafiléer (8 st motsvarar ca 600 g)
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 sardellfiléer från burk
2 msk olivolja
1 - 1 1/2 tsk pressad saft av citron
1 krm mald vitpeppar
1 dl strimlad bladpersilja
8 plommontomater

Gör så här

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Det skule vara trevligt med lite gi recept från er , denna maträtt är en mycket god början.

Christina

2007-03-19

Äppelkaka

Åsa

2003-09-22

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dubbelstekta spättafiléer med sweet chili och ost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta madras
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatspätta med oliver
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kormafisk från ugnen
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga