Tapenadspätta på plommontomathalvor
Spätta med tapenade gjord på mixad vitlök, oliver och sardeller läggs på solmogna plommontomathalvor och gräddas i ugnen. Häpnadsväckande gott och vackert att servera.
Ingredienser
4 portioner
8 stora, färska eller djupfrysta spättafiléer (8 st motsvarar ca 600 g)
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 sardellfiléer från burk
2 msk olivolja
1 - 1 1/2 tsk pressad saft av citron
1 krm mald vitpeppar
1 dl strimlad bladpersilja
8 plommontomater
Gör så här
I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Det skule vara trevligt med lite gi recept från er , denna maträtt är en mycket god början.
Christina
2007-03-19Äppelkaka
Åsa
2003-09-22