Spätta med tapenade gjord på mixad vitlök, oliver och sardeller läggs på solmogna plommontomathalvor och gräddas i ugnen. Häpnadsväckande gott och vackert att servera.
Ingredienser
4 portioner
8
stora, färska eller djupfrysta spättafiléer (8 st motsvarar ca 600 g)
1/2
tsk
salt
1
vitlöksklyfta
1
dl
svarta oliver utan kärnor
2
sardellfiléer från burk
2
msk
olivolja
1 - 1 1/2
tsk
pressad saft av citron
1
krm
mald vitpeppar
1
dl
strimlad bladpersilja
8
plommontomater
Gör så här
I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
1
2 st
Kommentarer
Christina
2007-03-19
Det skule vara trevligt med lite gi recept från er , denna maträtt är en mycket god början.
Kommentarer
Christina
2007-03-19Det skule vara trevligt med lite gi recept från er , denna maträtt är en mycket god början.
Åsa
2003-09-22Äppelkaka