Halstrad lax med caesarsallad
Rätten är en fantastisk kombination av smaker och texturer. Hyvla över parmesanost precis innan servering och du har en lyxig sallad som både kommer att glädja och mätta dina middagsgäster.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Dressing
1 vitlöksklyfta
2 sardellfiléer
2 tsk färskpressad citronsaft (2 tsk motsvarar saft från ca 1/2 citron)
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl olja (gärna rapsolja)
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl finriven parmesan
Sallad
150 g haricots verts (bönor)
1 cosmopolitansallad
1 dl hyvlad parmesan
4 port lax (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3462 KJ / 827 kCal
Fett54.5 g
Salt1.26 g
Kolhydrater42.7 g
Protein38.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer