Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm

När dina gäster sätter tänderna i den här välsmakande lammfilén kommer de att bli överlyckliga. Lammfilén får under natten marineras i ginvinägrett. Vid serveringen läggs köttet på en bädd av sallad och över ringlar du fyllig pomeranskräm. Sagolikt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda filén runt om och stek sedan i varm panna. Köttet ska fortfarande vara rosa inuti men ha en fin stekyta.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten. Lägg ner lammfilén i vinägretten och låt den ligga över natten.
  3. Rör ihop ingredienserna till pomeranskrämen.
  4. Skiva köttet tunt och lägg på en bädd med blandade salladsblad. Häll lite av vinägretten över det skivade köttet. Ringla pomeranskrämen runt salladen och köttet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölksproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • blandade salladsblad till servering
Ginvinägrett
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl gin
  • 10 krossade enbär
  • 1/2 tsk timjan
  • salt
Pomeranskräm
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 krm malen pomerans
  • 1/2 msk aprikosmarmelad
Lägg till i inköpslistan