Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm

Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
1
Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm

När dina gäster sätter tänderna i den här välsmakande lammfilén kommer de att bli överlyckliga. Lammfilén får under natten marineras i ginvinägrett. Vid serveringen läggs köttet på en bädd av sallad och över ringlar du fyllig pomeranskräm. Sagolikt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm

Ingredienser

4 portioner
400 g lammfilé
salt
svartpeppar
blandade salladsblad till servering

Ginvinägrett

1/2 dl olja
1/2 dl gin
10 krossade enbär
1/2 tsk timjan
salt

Pomeranskräm

1 dl crème fraiche
2 krm malen pomerans
1/2 msk aprikosmarmelad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat

Kommentar

JÄTTEBRA BJUDMAT! Lätt att förbereda och bara att plocka fram när gästerna kommer. Till lammet serverade vi en färskpotatissallad med dressing, baserad på dijonsenap och olivolja. MUMS!

Anna-carin

2008-07-13

Testa liknande recept

Äppel- och enbärsill
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med gin, enbär och gurka
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammracks med rödbets- och myntasallad
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Herrgårdssill
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Shiitakefyllda kycklingfiléer
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga