Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm

42
1
Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm

När dina gäster sätter tänderna i den här välsmakande lammfilén kommer de att bli överlyckliga. Lammfilén får under natten marineras i ginvinägrett. Vid serveringen läggs köttet på en bädd av sallad och över ringlar du fyllig pomeranskräm. Sagolikt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm

Ingredienser

4 portioner
400 g lammfilé
salt
svartpeppar
blandade salladsblad till servering

Ginvinägrett

1/2 dl olja
1/2 dl gin
10 krossade enbär
1/2 tsk timjan
salt

Pomeranskräm

1 dl crème fraiche
2 krm malen pomerans
1/2 msk aprikosmarmelad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölksproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentar

Anna-carin

2008-07-13

JÄTTEBRA BJUDMAT! Lätt att förbereda och bara att plocka fram när gästerna kommer. Till lammet serverade vi en färskpotatissallad med dressing, baserad på dijonsenap och olivolja. MUMS!