Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lime- och blåbärspaj raw style

En riktigt fräsch och smarrig ”raw” tolkning av klassikern key lime pie. Lägg cashewnötter i blöt över natten och mixa ihop till denna syrliga och krämiga paj full av nyttigheter. Låt stå svalt innan servering och garnera med färska blåbär och limeskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg cashewnötterna till fyllningen i blöt över natten, minst 8 timmar.
  2. Mixa havregryn, dadlar, kokosolja och vatten till en smet. Tryck ut i 6 tartelettformar, ca 8 cm i diameter (för 6 portioner). Ställ i kylen.
  3. Fyllning: Häll av och mixa nötterna med övriga ingredienser i matberedare ca 5 minuter till en slät konsistens.
  4. Fördela fyllningen i formarna. Garnera med blåbär och limeskal.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl havregryn
  • 14 färska urkärnade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
Fyllning
  • 200 g cashewnötter
  • 2 msk finrivet limeskal
  • 6 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • 2 krm salt
  • blåbär och rivet limeskal till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1747 kJ / 417 kCal