Cheesecake med rabarberkompott och hallon

9
6
Cheesecake med rabarberkompott och hallon

Är inte rabarber underbart så säg! Denna krämiga cheesecake utan tillsatt socker, med len rabarberfyllning är den perfekta efterrätten till vårens middagsbjudningar. Som kontrast till den krämiga fyllningen har cheesecaken en härligt ”crunchy” botten med smak av hasselnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Cheesecake med rabarberkompott och hallon

Ingredienser

ca 15 bitar

Botten

-
smör (till formen)
100 g
hasselnötter
2
ägg
3/4 dl
sötströ

Rabarberkompott

1
gelatinblad
250 g
rabarber
1 msk
vatten
1 msk
flytande honung
2 msk
sötströ
1 dl
hallon

Fyllning

4
gelatinblad
2
ägg
2 dl
vispgrädde
3/4 dl
sötströ
400 g
färskost (av cream cheese-typ)
1 tsk
vaniljpulver

Till garnering

1
rabarberstjälk
250 g
färska hallon
1 tsk
finrivet limeskal

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofria produkter av smör, grädde och färskost.

Gör så här

Tips

Sockerfria sötningsmedel ger en mer koncentrerad söt smak och påverkar inte blodsockret på samma sätt som vanligt socker.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Redaktionen

2017-06-05

Hej Stefan! Svarar som min kollega nedan. :) Vanligtvis går det bra att frysa cheesecake. Just denna har vi inte testat så vi kan inte vara helt säkra. Ett tips är att tina upp den i kylen. Lycka till! Hälsningar Ulrika

Stefan

2017-06-05

Kan man frysa in den?

Redaktionen

2017-04-20

Hej Malin! Vanligtvis går det bra att frysa cheesecake. Just denna har vi inte testat så vi kan inte vara helt säkra. Ett tips är att tina upp den i kylen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1093 KJ / 261 kCal
Fett 20 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept