Cheesecake med rabarberkompott och hallon
Är inte rabarber underbart så säg! Denna krämiga cheesecake utan tillsatt socker, med len rabarberfyllning är den perfekta efterrätten till vårens middagsbjudningar. Som kontrast till den krämiga fyllningen har cheesecaken en härligt ”crunchy” botten med smak av hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
ca 15 bitar
Botten
smör (till formen)
100 g hasselnötter
2 ägg
3/4 dl sötströ
Rabarberkompott
1 gelatinblad
250 g rabarber
1 msk vatten
1 msk flytande honung
2 msk sötströ
1 dl hallon
Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
2 dl vispgrädde
3/4 dl sötströ
400 g färskost (av cream cheese-typ)
1 tsk vaniljpulver
Till garnering
1 rabarberstjälk
250 g färska hallon
1 tsk finrivet limeskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1093 KJ / 261 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g
Kommentarer
Hej Stefan! Svarar som min kollega nedan. :) Vanligtvis går det bra att frysa cheesecake. Just denna har vi inte testat så vi kan inte vara helt säkra. Ett tips är att tina upp den i kylen. Lycka till! Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2017-06-05Kan man frysa in den?
Stefan
2017-06-05Hej Malin! Vanligtvis går det bra att frysa cheesecake. Just denna har vi inte testat så vi kan inte vara helt säkra. Ett tips är att tina upp den i kylen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-04-20