Torskceviché med avokadokräm

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Torskceviché med avokadokräm

En fräsch ceviche på torsk smaksatt med koriander, chili och lime och serverad med avokadokräm, sesamfrön och, om du vill, friterade wontonark.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Torskceviché med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
400 g torskryggfilé
2 krm salt
3 avokador
1 liten grön paprika
1/2 grön chili
1 kruka färsk koriander
1/2 msk finrivet limeskal
1 tsk chiliflakes
1 msk vita sesamfrön
2 tsk färskpressad limejuice

Dressing

1 tsk finhackad schalottenlök
1/2 finhackad röd chili
1 1/2 msk fisksås
2 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk strösocker
2 msk vinäger
1 msk vatten

Till servering

salladsblad eller friterade wotonark (se tips)

Gör så här

00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1170 KJ / 279 kCal
Fett17 g
Salt0.87 g
Kolhydrater8 g
Protein21 g

Testa liknande recept

  • Alkoholfri paloma med passionsfrukt
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lime- och blåbärspaj raw style
    Betyg 3 av 5.321 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ceviche på pilgrimsmusslor
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad