Torskburgare med dip och klyftisar

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
0
Torskburgare med dip och klyftisar

Lyxa till det med fiskburgare till middag! Denna burgare med frasig fisk och örtig dressing tillsammans med ugnsrostad potatisklyftor är en riktig smaksensation. Toppa med krispig hjärtsallad och färsk tomat och middagen är serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Torskburgare med dip och klyftisar

Ingredienser

4 portioner
600 g  fast potatis
1 tsk  olja
salt
peppar
2   förp sprödbakad torsk (à 360 g)
2   tomater
1   hjärtsallad
4   hamburgerbröd
2 dl  crème fraiche (franska örter)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Tips

Bröden går smidigt att värma i brödrosten på låg värme.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3179 KJ / 743 kCal
Fett41 g
Salt3.81 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Hamburgare med Rhode Island
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hamburgare med avokadoröra
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskburgare med klyftisar och dipp
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med cornichonskräm
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostburgare med chilidipp
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med potatis- och majsgratäng
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga