Torskburgare med dip och klyftisar

3
1
Torskburgare med dip och klyftisar

Låt sprödbakad torsk i en burgare förgylla din kväll! Montera burgaren med salladsblad, tomat, torsk och en klick färskost med smak av soltorkad tomat. Servera sedan dina burgare med potatisklyftor och du har en fantastisk måltid att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Torskburgare med dip och klyftisar

Ingredienser

4 portioner
600 g
fast potatis
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
2
förp sprödbakad torsk (à 360 g)

Till servering

2
tomater
1
hjärtsallad
4
hamburgerbröd
150 g
färskost soltorkad tomat

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta gärna potatisen med lite paprikapulver och lökpulver.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Johanna

12/11/2018

superbra mat! snabbt, enkelt och fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3328 KJ / 794 kCal
Fett 29 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 96 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept