Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Torskburgare med dip och klyftisar

Låt sprödbakad torsk i en burgare förgylla din kväll! Montera burgaren med salladsblad, tomat, torsk och en klick färskost med smak av soltorkad tomat. Servera sedan dina burgare med potatisklyftor och du har en fantastisk måltid att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda potatisen med olja, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Värm torsken i ugnen enligt anvisningen på förpackningen samtidigt som potatisen tillagas.
  4. Till servering: Skär tomaterna i skivor. Plocka loss salladsbladen. Värm gärna bröden.
  5. Servera burgarna i bröd med alla tillbehör.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Rosta gärna potatisen med lite paprikapulver och lökpulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
Till servering
  • 2 tomater
  • 1 hjärtsallad
  • 4 hamburgerbröd
  • 150 g färskost soltorkad tomat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3328 kJ / 794 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer