UNDER 30 MIN | Medel

Ostburgare med chilidipp

Hurra – det blir hamburgare till middag! Klassiska tillbehör som sallad, gurka och lök är givna på denna familjefavorit, men även den lite salta ostskivan. För att få en extra göra-hemma-känsla svänger du enkelt ihop din egen dipp med smetana och chilisås. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan, salt och peppar. Häll ut på en plåt och sätt in mitt i ugnen tills potatisen är klar, ca 25 minuter. 
  3. Blanda smetana och chilisås.
  4. Skala och skär löken i skivor. Plocka loss salladsbladen och skär gurkan i skivor.
  5. Forma färsen till 4 burgare (för 4 port) och krydda med salt och peppar. Stek burgarna i resten av oljan, i en stekpanna (som har lock), ca 2 minuter per sida. Lägg på osten och locket. Låt steka på medelvärme några minuter tills burgarna är klara (har en innertemperatur på 70°C) och osten har smält. 
  6. Servera ostburgarna med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Smaksätt dressingen med lite sriracha eller rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl smetana
  • 3 msk chilisås eller ketchup
  • 1 rödlök
  • 1 hjärtsallad
  • 1/2 gurka
  • 500 g nötfärs
  • 4 skivor prästost
  • 4 hamburgerbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 3783 kJ / 900 kCal