Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskburgare med dip och klyftisar

Lyxa till det med fiskburgare till middag! Denna burgare med frasig fisk och örtig dressing tillsammans med ugnsrostad potatisklyftor är en riktig smaksensation. Toppa med krispig hjärtsallad och färsk tomat och middagen är serverad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda potatisen med olja, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Värm torsken i ugnen enligt anvisningen på förpackningen samtidigt som potatisen tillagas.
  4. Skär tomaterna i skivor. Plocka loss salladsbladen. Värm gärna bröden.
  5. Servera burgarna i bröd med alla tillbehör.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Tips

Bröden går smidigt att värma i brödrosten på låg värme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 2 tomater
  • 1 hjärtsallad
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl crème fraiche (franska örter)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3179 kJ / 743 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept