Torskburgare med dip och klyftisar

12
0
Torskburgare med dip och klyftisar

Lyxa till det med fiskburgare till middag! Denna burgare med frasig fisk och örtig dressing tillsammans med ugnsrostad potatisklyftor är en riktig smaksensation. Toppa med krispig hjärtsallad och färsk tomat och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Torskburgare med dip och klyftisar

Ingredienser

4 portioner
600 g
fast potatis
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
2
förp sprödbakad torsk (à 360 g)
2
tomater
1
hjärtsallad
4
hamburgerbröd
2 dl
crème fraiche (franska örter)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Bröden går smidigt att värma i brödrosten på låg värme.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3179 KJ / 743 kCal
Fett 41 g
Salt 3.81 g
Kolhydrater 72 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept