Hamburgare med Rhode Island

20
1
Hamburgare med Rhode Island

Den här barn- och vuxenfavoriten skulle man kunna kalla för USAs nationalrätt - En klassisk hamburgare med smält cheddarost, rödlök, tomat och isbergssallad. Servera de saftiga burgarna med gyllene krispiga klyftpotatisar och en snabblagad dipsås. Duka fram extra servetter och låt barnen äta med händerna. Garanterad succé!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Hamburgare med Rhode Island

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Sås

1 dl
gräddfil
1/2 dl
chilisås eller ketchup
1 msk
senap

Tillbehör

1/2
isbergssallad
1
rödlök
2
tomater

Hamburgare

ca 500 g
nötfärs
1 msk
smör eller margarin
4
skivor cheddarost
4
hamburgerbröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd matfett utan mjölkprotein. Uteslut osten.

Gör så här

Tips

Finhacka lite saltgurka och tillsätt i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Sofia

2016-11-14

Hela familjen gillade det! Så enkelt! Dressingen var kanske sådär, men burgaren gick hem.

Näringsvärde per portion

Energi 3281 KJ / 784 kCal
Fett 34 g
Salt 2.99 g
Kolhydrater 79.5 g
Protein 37.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept