Hamburgare med Rhode Island
Den här barn- och vuxenfavoriten skulle man kunna kalla för USAs nationalrätt - En klassisk hamburgare med smält cheddarost, rödlök, tomat och isbergssallad. Servera de saftiga burgarna med gyllene krispiga klyftpotatisar och en snabblagad dipsås. Duka fram extra servetter och låt barnen äta med händerna. Garanterad succé!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
Sås
1 dl gräddfil
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
Tillbehör
1/2 isbergssallad
1 rödlök
2 tomater
Hamburgare
ca 500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
4 skivor cheddarost
4 hamburgerbröd
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd matfett utan mjölkprotein. Uteslut osten.
Gör så här
Tips
Finhacka lite saltgurka och tillsätt i såsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3281 KJ / 784 kCal
Fett34 g
Salt2.99 g
Kolhydrater79.5 g
Protein37.7 g
Kommentar
Hela familjen gillade det! Så enkelt! Dressingen var kanske sådär, men burgaren gick hem.
Sofia
2016-11-14