Hamburgare med Rhode Island
Den här barn- och vuxenfavoriten skulle man kunna kalla för USAs nationalrätt - En klassisk hamburgare med smält cheddarost, rödlök, tomat och isbergssallad. Servera de saftiga burgarna med gyllene krispiga klyftpotatisar och en snabblagad dipsås. Duka fram extra servetter och låt barnen äta med händerna. Garanterad succé!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Sås
1 dl gräddfil
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
Tillbehör
1/2 isbergssallad
1 rödlök
2 tomater
Hamburgare
ca 500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
4 skivor cheddarost
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3281 KJ / 784 kCal
Fett34 g
Salt2.99 g
Kolhydrater79.5 g
Protein37.7 g
Kommentar
Hela familjen gillade det! Så enkelt! Dressingen var kanske sådär, men burgaren gick hem.
Sofia
2016-11-14