Torskburgare med dip och klyftisar

Lyxa till det med fiskburgare till middag! Denna burgare med frasig fisk och örtig dressing tillsammans med ugnsrostad potatisklyftor är en riktig smaksensation. Toppa med krispig hjärtsallad och färsk tomat och middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Ingredienser
4 portioner
600 g fast potatis
1 tsk olja
salt
peppar
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
2 tomater
1 hjärtsallad
4 hamburgerbröd
2 dl crème fraiche (franska örter)
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3179 KJ / 743 kCal
Fett41 g
Salt3.81 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad är detta för dåligt recept!? - "Värm torsken i ugnen enligt anvisningen på förpackningen" Det trodde jag aldrig att jag skulle få läsa i ett recept under namnet: Torskburgare med dip och klyftisar, som i sin tur ligger under namnet Världens godaste fiskburgare. Det är på sin höjd, ett recept på hur man skär potatis till "klyftisar". Ändå bedöms receptet som medelsvårt!? Denna fiskburgare smakar säkert helt okey, men att skriva ett recept där [2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)] ingår är i mitt tycke inte okey. 🤔
Björn
2025-03-01