Torskbollar med rosa sås och gurka
Krispiga torskbollar äts här ihop med kokt potatis och en rosa sås. Såsen gör du enkelt genom att blanda ihop crème fraiche och chilisås, samt smaksätta med salt och peppar. Gurkstavar adderar färg till rätten. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl crème fraiche
1 gurka
2 förp torskbollar (à 325 g)
Att ha hemma
2 msk chilisås
salt
peppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 560 kCal
Fett26 g
Salt1.2 g
Kolhydrater57 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte gott. Inte ens med massor av sås gick det att äta.
Desireé
2019-11-07Våra matkräsna barn älskade torskbollarna! Tack!
Galina
2019-11-02Här gick denna rätt inte hem. 1,5 åringen var den som tyckte att det var gott. Så ingen riktig höjdare för våra andra två barn, mamma och pappa
Madelene
2019-11-01