Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Torskbollar med rosa sås och gurka

Krispiga torskbollar äts här ihop med kokt potatis och en rosa sås. Såsen gör du enkelt genom att blanda ihop crème fraiche och chilisås, samt smaksätta med salt och peppar. Gurkstavar adderar färg till rätten. Ät och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda crème fraiche med chilisås och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär gurkan i stavar eller tärningar.
  4. Stek torskbollarna i oljan i en stekpanna 7-10 minuter.
  5. Servera torskbollarna med potatis, gurka och sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på torskbollarna.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 gurka
  • 2 förp torskbollar (à 325 g)
Att ha hemma
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2381 kJ / 560 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer