Korvgryta med ris
Korvgryta med falukorv – vardagsräddaren nummer ett! Här i en mustig och doftande gryta med majs som du enkelt kokar ihop direkt i pannan. Servera med krispiga gurkstavar och fluffigt nykokt ris så har du en riktig höjdarrätt som kommer att uppskattas av såväl små som stora middagsgäster.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
550 g falukorv eller kycklingstekkorv
1 tsk olja
1 förp majskorn (à 150 g)
1 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2967 KJ / 716 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater69 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men la i egna kryddor. Thai basilikan kom till nytta igen. Provade också att marinera gurkan till tilltugg. Bytte även ut creme fraichen till turkisk yoghurt som jag blanda i innan servering. Kommer jag göra igen...
Peter
2024-06-11Riktigt vidrigt.. inte värt en stjärna ens.. bara till att kasta , ingen i familjen vill äta d
Annelie
2023-01-06Riktigt bra korvgryta o gott med ris till! Tog extra chilisås enligt tidigare tips samt lite timjan. Gurkan hackade jag och blandade m lite soya o sesamfrön
Louise
2022-05-06