Enkla fiskburgare som serveras med en kall sås med smetana. De panerade rödspättorna blir läckra burgare med hamburgerbröd och krispiga grönsaker som tillbehör. Ett gott sätt att servera fiskburgare.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Kontrollera noga innehållet i chilisåsen och brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Byt ut smetana mot en växtbaserad ersättningsprodukt för att minska rättens klimatpåverkan med 25 %.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen var sådär men annars jättegott! Hyvlade gurkan o morötterna med osthyvel och värmde brödet i ugnen tillsammans m fisken ett par min på slutet
Louise
2022-11-07Vart kanon med rödlök, sallad samt bbq-sås! Stekte även bröden vilket lyfter burgarna en del.
Marcus
2022-11-03Kompletterade rätten med skivad rödlök, lite mozzarella och bostongurka då vi inte hade någon saltgurka hemma. Saltgurka hade nog annars lyft rätten. I övrigt gott och enkelt.
Jenny
2022-10-31