Fiskburgare med grönsaksstavar
Enkla fiskburgare som serveras med en kall sås med smetana. De panerade rödspättorna blir läckra burgare med hamburgerbröd och krispiga grönsaker som tillbehör. Ett gott sätt att servera fiskburgare.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Ingredienser
4 portioner
2 förp panerad spätta (à 300 g)
2 dl smetana
2 msk chilisås
salt
svartpeppar
ev. senap
4 morötter
1 gurka
8 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3622 KJ / 863 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater82 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkelt - så gott! Barnen älskar det. Jag skivar gurka och tomat och har i ett salladsblad burgaren. Barnen vill även ha en ostskiva.
Maria
2024-01-28Såsen var sådär men annars jättegott! Hyvlade gurkan o morötterna med osthyvel och värmde brödet i ugnen tillsammans m fisken ett par min på slutet
Louise
2022-11-07Vart kanon med rödlök, sallad samt bbq-sås! Stekte även bröden vilket lyfter burgarna en del.
Marcus
2022-11-03