Fiskgratäng med potatis
En superenkel och snabb variant av fiskgratäng - nämligen rödspättafilé i ugn med smaksatt crème fraiche. Här får filéerna en krämig touch av pepparrot, havssalt och citron. Ett säkert kort för den fartfyllda, men ack så goda, vardagen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g rödspättafilé
2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
1 gurka
Att ha hemma
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1862 KJ / 445 kCal
Fett15 g
Salt2.59 g
Kolhydrater41 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Efter denna veckans recept med PANERAD rödspätta till en fiskgratäng fick vi nog och sa upp prenumerationen på Enkla veckan. Det var mest en besvikelse faktiskt.
Anna
2018-12-06Som sagt. Spättan är panerad. Skulle föreslå att man steker den i panna och serverar creme fraichen som en kall sås till istället.
Benny
2018-12-05Min spätta var panerad, men det går väl att äta ändå.
Alexander
2018-12-03