Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fiskgratäng med potatis

En superenkel och snabb variant av fiskgratäng - nämligen rödspättafilé i ugn med färdigsmaksatt crème fraiche. Här får filéerna en krämig touch av pepparrot, havssalt och citron. Ett säkert kort för den fartfyllda, men ack så goda, vardagen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spättan om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Låt fisken rinna av på ett hushållspapper. Vik filéerna dubbla och lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra och bred över crème fraiche. Sätt in fisken mitt i ugnen 10-12 minuter.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Servera fisken med gurka och potatis.

 

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Klimatanpassa

Välj mervärdesmärkt fisk! Denna rätt är klimatbra men vill du vara ännu mer klimatsmart? Byt ut créme fraiche mot en växtbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g rödspättafilé
  • 2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1862 kJ / 445 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept