Fiskgratäng med potatis

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
3
Fiskgratäng med potatis

En superenkel och snabb variant av fiskgratäng - nämligen rödspättafilé i ugn med smaksatt crème fraiche. Här får filéerna en krämig touch av pepparrot, havssalt och citron. Ett säkert kort för den fartfyllda, men ack så goda, vardagen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018

Fiskgratäng med potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g rödspättafilé
2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
1 gurka

Att ha hemma

salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Efter denna veckans recept med PANERAD rödspätta till en fiskgratäng fick vi nog och sa upp prenumerationen på Enkla veckan. Det var mest en besvikelse faktiskt.

Anna

2018-12-06

Som sagt. Spättan är panerad. Skulle föreslå att man steker den i panna och serverar creme fraichen som en kall sås till istället.

Benny

2018-12-05

Min spätta var panerad, men det går väl att äta ändå.

Alexander

2018-12-03

Näringsvärde per portion

Energi1862 KJ / 445 kCal
Fett15 g
Salt2.59 g
Kolhydrater41 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spättafilé med sallad
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng och potatis
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad spätta med morötter
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga