Fiskgratäng med potatis

7
3
Fiskgratäng med potatis

En superenkel och snabb variant av fiskgratäng - nämligen rödspättafilé i ugn med smaksatt crème fraiche. Här får filéerna en krämig touch av pepparrot, havssalt och citron. Ett säkert kort för den fartfyllda, men ack så goda, vardagen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018

Fiskgratäng med potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
rödspättafilé
2 dl
crème fraiche pepparrot, havssalt & citron
1
gurka

Att ha hemma

salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Klimatanpassa

Välj mervärdesmärkt fisk! Denna rätt är klimatbra men vill du vara ännu mer klimatsmart? Byt ut créme fraiche mot en växtbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anna

12/6/2018

Efter denna veckans recept med PANERAD rödspätta till en fiskgratäng fick vi nog och sa upp prenumerationen på Enkla veckan. Det var mest en besvikelse faktiskt.

Benny

12/5/2018

Som sagt. Spättan är panerad. Skulle föreslå att man steker den i panna och serverar creme fraichen som en kall sås till istället.

Alexander

12/3/2018

Min spätta var panerad, men det går väl att äta ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 1862 KJ / 445 kCal
Fett 15 g
Salt 2.59 g
Kolhydrater 41 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept